Elegance a péče: Wellness na zámku jako luxusní zážitek

V nabídce většiny hotelů najdete možnost relaxace v místním wellness. Hotely se předhánějí počtem saun, délkou bazénu i chill zónami. Ve skutečnosti ale jen zlomek z nich nabízí hotelové spa, které by v sobě neslo také eleganci, příběh a odpovídající kvalitu. Chcete-li poznat místo, které všechny tyhle přednosti má, dopřejte si ubytování na zámku Chateau Herálec a vyhraďte si dostatek času na návštěvu místního Spa L’OCCITANE. Odejdete nejen zrelaxováni, ale také plní inspirace z nádherného a elegantního prostoru s příběhem.

I zámecké wellness má podíl na tom, že Chateau Herálec patří mezi top zámecké hotely světa. Jako první v celé České republice navíc dokázal získat licenci na provozování Spa L’OCCITANE. Splnit tedy musel kvality srovnatelné s originálním Spa L’Occitane v domovském 5hvězdičkovém hotelu Couvent des Minimes ve francouzském Provence.

Pozri aj: Co je laminace obočí? Jaké jsou její výhody a jak na ni v pohodlí domova?

ubytování na zámku Chateau Herálec

Zdroj: Chateau Herálec

Oku i duši lahodící prostory

Luxusní zámecké apartmány jsou sami osobě pastvou pro oči, ale až vstoupíte do prostorů zámeckého wellness, pochopíte, proč je tak jiné než všechny spa, které jste doposud navštívili. Historie zámku sahá stovky let dozadu, proto samotná rekonstrukce vyžadovala opravdu mistrovskou a promyšlenou práci architektů. Ne vždy se povede vkusně propojit starý prostor s moderními prvky a potřebami, tady se to ale povedlo na výbornou.

Třpytivý lesk hladiny bazénu se skvěle vyjímá pod klenbami z 12. století, které se kdysi klenuly na hřbety koňů v zámecké maštali. Uklidňující zvuk bublinek ve vířivce se nese v původní zámecké věži. A odpočinout si můžete v silenciáriu orientovaném do starého anglického parku.

Představte si ten pocit, kdy se po masáži položíte do pohodlného lehátka a váš pohled zabloudí do zelených korun starých stromů a vy můžete pozorovat veverky a další život ve větvích.

Pozri aj:  Umíráme v den, kdy se o sebe přestaneme starat.

bazén v Spa Heralec

Zdroj: Chateau Herálec

Co ještě máme navíc?

Jen v málokterém spa pochází voňavé bylinky v takovém množství z lokálních zdrojů. V Chateau Herálec zachovali zámecké herbárium, prostor, kde v dávných dobách mistři lékárníci sušili a zpracovávali bylinky. Dnes zde voní byliny nasbírané v zámeckém parku.

silencárium na zámku Herálec

Zdroj: Chateau Herálec

Nabízí se také široká nabídka speciální procedur. Užít si je můžete v intimní atmosféře vkusných soukromých prostor. Čas si na vás udělají zkušení mistři maséři a fyzioterapeuti. Pocit jedinečnosti každé proceduře dodají právě bylinky ze zámeckého herbária.

Zámek Herálec

Zdroj: Chateau Herálec

Odpočinek v každé minutě

Wellness jen podpoří celkový zážitek z luxusních zámeckých pokojů. Prostorné a nápadité interiéry tvořili divadelní scénografové a každý jeden pokoj představuje dílo některého českého malířského mistra. Dalším důvodem, proč se hosté stále vracejí, je zámecké kuchyně založena na lokálních potravinách a nápadité práci s tradiční českou kuchyní.


 

0 komentárov

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE