Co je laminace obočí? Jaké jsou její výhody a jak na ni v pohodlí domova?

Tvar obočí významně ovlivňuje i celkový vzhled tváře. Naše tvář bude vždy vypadat jinak s hustým obočím a jinak s obočím upraveným do tenké linie. Některé ženy upřednostňují přirozený vzhled obočí, jiné nedají dopustit na dokonale vyčesané obočí a upravené do konkrétního tvaru.

Dnes ženy využívají mnoho metod, kterými upravují vzhled obočí. Některé si vystačí například i s pinzetou a stíny, tužkou nebo gelem na obočí. Pro mnohé ženy je běžnou rutinou pravidelné barvení obočí. A některé ženy volí i trvalejší metody úpravy vzhledu obočí, jako je například i microblading.

Je vám známá i metoda laminace obočí? Tento postup úpravy obočí se stal populárním díky své schopnosti poskytnout plnější a upravenější obočí bez potřeby denního líčení či invazivnějších procedur. Jak dlouho vydrží obočí po laminaci pěkně upravené? Jak se obočí laminuje a pro koho je laminované obočí dobrou volbou?

Proces laminace obočí

Co znamená laminace obočí? Je to metoda dočasné úpravy tvaru obočí, při které se uhlazují a zdvihují chloupky obočí, výsledkem čehož je výraznější, hustější a přirozeně upravený vzhled obočí. Při laminaci obočí se používají speciální chemické látky, které umožňují formování obočí do požadovaného tvaru, stejně jako látky zajišťující fixaci obočí na určitou dobu.

Tato kosmetická procedura byla v minulosti často nazývána i trvalá na obočí. Vytváří iluzi plnějšího a symetrického obočí. A jak probíhá laminace obočí? Tuto proceduru můžete podstoupit v různých specializovaných salónech, které nabízejí úpravu obočí. Obecně kroky úpravy obočí při laminaci obvykle zahrnují:

  • čištění a odmašťování obočí,
  • změkčení chloupků speciálním přípravkem (chemický proces naruší vazby v chloupku, díky čemuž mohou být chloupky tvarovány),
  • vyčesání obočí nahoru a uhlazení chloupků do požadovaného tvaru,
  • aplikaci roztoku na zafixování nového tvaru obočí,
  • podle potřeby nabarvení obočí či úprava pinzetou,
  • ošetření obočí výživným přípravkem na hydrataci a zpevnění chloupků a podporu jejich růstu.

Zaujme tě: ​3 znamení horoskopu s oslabenou imunitou: Na co si dát pozor

úprava obočia

Zdroj: Depositphotos

Jaké jsou výhody laminace obočí?

Mezi hlavní výhody laminace obočí patří v první řadě upravený a přirozeně plný vzhled obočí, který je dosažen jednoduchou a časově nenáročnou metodou bez invazivnějších zásahů. Laminace obočí dokáže zjednodušit každodenní rutinu líčení a může odstranit časté problémy s obočím.

Tato kosmetická procedura na úpravu obočí je vhodná pro ženy s:

  • neposlušným hustým obočím,

  • nepoddajnými zvlněnými chloupky obočí,
  • asymetrickým obočím,
  • tenkým a nevýrazným obočím,
  • mezerami v obočí (které vznikly například nesprávným vytrháváním),
  • řídnoucím obočím z důvodu přibývajícího věku.

Laminované obočí je dokonale vyčesané a pevně drží svůj tvar, zároveň působí velmi přirozeně. Laminace zajišťuje symetrický tvar obočí a korekci chloupků, které rostou nesprávným směrem. Kromě toho tato metoda rovněž posilňuje růst chloupků obočí.

Možné nevýhody laminace obočí

Pokud je laminace provedena u odborníka správným postupem a s použitím vhodných přípravků, je úplně bezpečná. Vedlejší účinky mohou v některých případech zahrnovat citlivost ošetřeného místa krátce po proceduře. Častá laminace může způsobit vysoušení pokožky.

V závažnějších případech se může objevit nežádoucí reakce na použité chemické přípravky, včetně otoku, začervenání, šupinatění pokožky či svědění. Z tohoto důvodu není laminace obočí úplně vhodná například pro ženy s citlivou pletí nebo v případě problémů s ekzémem, rosaceou nebo různými dermatitidami.

Jak dlouho laminace obočí vydrží?

Výsledek laminace obočí přetrvává obvykle 4 až 6 týdnů, dokud dorostou nové chloupky. To, jak dlouho výsledný efekt vydrží, může záviset od více faktorů. Záleží v první řadě od rychlosti růstu chloupků obočí. Laminace upraví jen tvar již vyrostlých chloupků. Během toho, jak budou staré chloupky vypadávat a nové růst, tak se efekt laminace postupně vytrácí.

Roli však může hrát i péče o obočí. Dodržování doporučení odborníka ohledně péče může prodloužit efekt laminace obočí. Myslet je třeba i na to, že pokožka a chloupky každého zákazníka mohou reagovat na laminaci jinak, což může ovlivnit trvanlivost procedury.

Zaujme tě: ​Slavné topmodelky jako okouzlující nevěsty: inspirujte se!

laminované obočie

Zdroj: Depositphotos

Kolik stojí laminace obočí a jak se starat o obočí po laminaci?

Cena laminace může být v salónech mírně odlišná, ale obecně se pohybuje v rozmezí okolo 500 až 1200 Kč. Jelikož se jedná o proceduru, kterou je třeba opakovat každých pár týdnů, nejde právě o nejlevnější metodu úpravy obočí. Proto je vhodné se o obočí po laminaci starat co nejlépe, aby výsledný efekt vydržel co nejdéle.

V první řadě je důležité dodržovat pokyny profesionála, u kterého jste si nechali laminaci provést. Obecně však platí, že minimálně 24 hodin od procedury by obočí nemělo přijít do kontaktu s vodou, krémem, olejem, make-upem.

Je třeba vyhýbat se tření obočí, parní sprše nebo sauně. Pro dlouhotrvající efekt se doporučuje na laminované obočí nepoužívat micelární vody, peelingy, přípravky s AHA kyselinami nebo odličovací přípravky na olejové bázi.

Postup laminace obočí doma

Dnes je díky dostupným přípravkům možná i domácí laminace obočí. Na trhu je možné narazit na různé sady na laminaci obočí. Pokud se rozhodnete pro tuto cestu, nezapomeňte si důkladně nastudovat přiložený návod a postup výrobce na sto procent dodržovat pro bezpečné použití.

Pokud nevíte, zda se rozhodnout pro laminaci obočí, jejíž efekt může přetrvávat klidně i více než měsíc, vyzkoušet můžete podobnou metodu úpravy obočí, která přinese podobný efekt, zabere jen pár minut, přičemž výsledek je pouze jednorázový.

  • Pokud chcete vyzkoušet jednoduchou domácí laminaci obočí, v prvním kroku se ujistěte, že obočí je čisté a nejsou na něm naneseny žádné přípravky. Před laminací neupravujte obočí žádnou tužkou, gelem nebo stínem.
  • Připravte si fixační mýdlo (jako například Soap Styler nebo Rehab od Makeup Revolution) a kartáček na obočí.
  • Kartáček nejprve navlhčete a následně na něj nanesete fixační mýdlo v jemné vrstvě. Následně začněte chloupky obočí vyčesávat směrem zdola nahoru. Chloupky nahoru vyčesávejte, dokud nebudou držet v požadovaném stavu.
  • Obočí ještě jednou celé pročešte. Obvykle už není potřeba používat další fixační přípravek.
  • V případě, že chcete obočí více vyplnit, můžete ještě použít barevný gel na obočí a následně fixační transparentní gel.
0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE