3 znamení horoskopu s oslabenou imunitou: Tyto si musí dávat pozor

Vybudovat si imunitní systém v této době není vůbec jednoduché. Pokud byste chtěli svému organismu doplnit vitamín C, který posiluje obranyschopnost organismu, tak byste marně nějaké to C-éčko hledali v lékárně. Jednou z možností je vyrobit si citronové bonbóny, které vám alespoň částečně doplní dávku vitamínu C.

Ve druhé řadě je vhodné do jídelníčku zařadit více čerstvého ovoce a zeleniny, které organismu doplní přírodní složky, které mu prospívají. Avšak, pokud jde o imunitní systém, tak ne každému bylo do vínku dáno pevné zdraví a odolnost vůči zdravotním problémům.

Někdo může chodit v zimě venku v šortkách (obrazně řečeno) a jiným nestačí ani teplá bunda. Stačí jemný vánek a už cítí bolest v krku. Někdo je tak odolný, že si může každý den dopřát zmrzlinu nebo nanuk a někdo si musí dávat pozor i na studené nápoje.

Jednoduše, vše je dáno i měsícem, ve kterém jsme se narodili. Každé znamení zvěrokruhu má jiné predispozice a rovněž i jiný imunitní systém. Máme dvanáct znamení – která znamení horoskopu by si měla dávat pozor na svou imunitu a měla by ji posilovat? Kterým znamením hrozí oslabená imunita?

Podívej se také: Jedlá soda – 11 způsobů, jak pomůže tvé kráse i zdraví

Beran - imunita

Zdroj: Depositphotos

Která znamení mají větší predispozice k nemocem?

1. Beran (21.3. – 20.4.)

Ti narození na přelomu března a dubna nejčastěji bojují s migrénami. Berani patří k těm znamením horoskopu, které často trpí bolestí hlavy či závratěmi. Co se týče imunitního systému, také to není žádná sláva. Netrpělivá a neklidná stránka tohoto znamení také nebyla obdařena pevným zdravím.

V těchto dnech proto můžete cítit nejen bolest v krku, ale také bolest hlavy či mírně zvýšenou teplotu. Všechno jsou to symptomy spojené s běžným nachlazením. A že vy s nachlazením nebo chřipkou bojujete celoročně, už je asi jasné. Váš imunitní systém patří k těm nejslabším, proto byste si měli dávat velký pozor na to, co konzumujete a zda pijete dostatek bylinkových čajů.

Pamatujte, že jakákoli choroba jde nejčastěji od nohou. Proto je mějte stále v teple a z času na čas si dopřejte otužování, které posiluje imunitní systém. Beranům se také doporučuje snížit stres, který rovněž oslabuje imunitní systém.

Doporučujeme: Je cizrna nejzdravější luštěnina na světě? Zjisti, jaké přínosné účinky nabízí!

Rak - imunita

Zdroj: Depositphotos

2. Rak (22.06. – 22.07.)

Ani Raci nepatří k znamením zvěrokruhu, které by se mohly těšit z odolného imunitního systému. I vám byla do vínku dána špatná obranyschopnost organismu. Je těžké tomu uvěřit, ale stačí, abyste vyšli ven s mokrou hlavou a hned můžete chytit nějakou nemoc, která vás připoutá k posteli na několik dní.

Raci jsou takoví andílci s rohy na hlavě. Chvílemi jsou sladkí jako med a chvílemi zase disponují krutostí, která nezná hranic. A právě toto emoční střídání nálad a vlastně emoční boj způsobuje potíže spojené s trávením, ale i s imunitním systémem.

Z tohoto důvodu by Raci měli určitě sledovat, co si naservírují na talíř. Ovoce posiluje obranyschopnost organismu a meditační cvičení vám zase pomohou zvládat emoce, které mohou být často jako na houpačce.

Zaujme tě: 10 druhů salátů, které sníží váš příjem kalorií - a navíc jsou chutné a zdravé

Střelec - imunita

Zdroj: Depositphotos

3. Střelec (23.11. – 21.12.)

Ani Střelci nedostali silnou imunitu jako dar. Střelci jsou nejčastěji pod tlakem, což ve výsledném důsledku ovlivňuje zdravotní stav, včetně trávení. Toto ohnivé znamení má významné problémy i s metabolismem, což způsobuje, že jsou někteří sympaticky baculatí a jiní zase extrémně podvyživení.

A právě to se podepisuje i na imunitním systému Střelců. Dokonce i částečná lenost na sport může negativně ovlivnit nejen psychiku tohoto znamení, ale i imunitní systém.

V tomto případě je proto nejlepší najít odhodlání a vydat se na procházku do lesa – čerstvý vzduch prospěje organismu a procházka zase postavě. Vhodné je také nasbírat si bylinky posilující imunitní systém – echinacea, heřmánek, kopřiva a pod.

Podpora imunity – jak podpořit oslabený imunitní systém?

  • Vyvážená strava: Dobrá výživa funguje jako primární prevence nemocí. Konzumujte vyváženou stravu bohatou na ovoce, zeleninu, celozrnné obiloviny, mořské ryby, kuřecí maso, ořechy a semena. Tyto potraviny obsahují důležité vitamíny, minerály a antioxidanty, které podporují imunitní systém.
  • Dostatek spánku: Zajistěte si dostatek kvalitního spánku každou noc, protože nedostatek spánku může oslabit imunitní systém a zvýšit riziko infekcí.
  • Pravidelná fyzická aktivita: Provádění pravidelného cvičení může posílit imunitní systém a pomoci v prevenci nemocí. Snažte se cvičit alespoň 30 minut denně.
  • Zvládání stresu: Chronický stres může oslabit imunitní systém. Vyzkoušejte techniky zvládání stresu, jako je meditace, jóga, hluboké dýchání nebo cvičení na relaxaci.
  • Ochrana před infekcemi: Dodržujte dobré hygienické návyky, jako je pravidelné mytí rukou, vyhýbání se dotyku obličeje a dezinfekce povrchů. Také se vyhněte kontaktu s nemocnými lidmi, pokud je to možné.
  • Dostatek vitamínů a minerálů: Některé vitamíny a minerály, jako například vitamín C, vitamín D, zinek a železo, mohou podpořit imunitní systém. Dopřejte si potraviny bohaté na tyto živiny nebo zvažte příjem doplňků, pokud nedostáváte dostatek přes stravu.
  • Zvažte doplňky: Kromě vitamínů a minerálů mohou být užitečné i další přírodní doplňky, jako jsou probiotika, echinacea nebo výtažky z hub. Avšak, před užíváním jakýchkoli doplňků je důležité poradit se s lékařem.
  • Vyhněte se toxickým látkám: Snížte expozici toxickým látkám, jako jsou cigarety, alkohol, přebytek kofeinu a další chemikálie, které mohou oslabit imunitní systém.

 

0 komentárov

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE