Chceš vyzkoušet účes s ofinou? Zvol správný střih ofiny podle typu tváře

Uvažujete o změně účesu? Říká se, že výrazná změna střihu vlasů či jejich barvy by měla naznačovat jakousi novou kapitolu v životě ženy. V každém případě, někdy si to sice žádá změnu, takové menší oživení, ale svou korunu krásy nechcete podrobit zásadnějším experimentům.

No a tehdy přichází na řadu ofina! Během minulého i tohoto roku jsou ofiny mezi TOP vlasovými trendy. Jakou si ale vybrat? To vám poradíme právě teď.

Chcete vyzkoušet nový účes s ofinou, ale bojíte se výsledku? V tom případě si dobře promyslete, o jaký střih ofiny půjde. K jinému typu tváře se totiž může hodit jiná ofina. Ale ofina se vám skutečně nemusí hodit vůbec. Nebojte se, poradíme vám!

Trendy mezi ofinami

Začněme ofinou, která by měla být podle všeho nejtrendovější ze všech typů ofin v tomto roce. Jde o ofinu podle francouzské herečky Jane Birkin. Je to středně hustá ofina, která sahá k obočí. Směrem ke koncům a do středu se ztenčuje a po bocích obvykle přirozeně přechází do vlasů. Hodí se k dlouhým vlasům, nebo vlasům po klíční kost a hlavně k vrstvenému střihu.

Avšak, v poslední době se nosí i jiné střihy ofin. Velmi populární byly například baby ofiny, tedy ultra krátké ofinky (mikro ofina). Také je velkým hitem poslední roky záclonová ofina, tedy curtain bangs. Jde o ofinu postupně zastřiženou a rámovou tvář z obou stran.

No stále platí, že místo trendů je někdy lepší vybírat podle toho, co se vám hodí a co podtrhne vaši krásu. Při výběru ofiny se je třeba držet typologie tváře (jaký je tvar tváře) a také kvality vašich vlasů, rovněž zhodnotit délku vlasů. Různé typy vlasů a tváře si mohou vyžadovat jiné střihy

Podívejte se také: Francouzská kosmetika Astrali vstupuje na český trh

top ofina 2020

Zdroj: Depositphotos

Tip pro úzkou tvář – dlouhá ofina

Dlouhá rovná ofina sahající až do očí se nejvíce hodí úzké tváři s vysokým čelem. Pokud máte tento typ tváře, ale maxi délka ofiny vám nevyhovuje, tak můžete také uvažovat nad ofinou, která končí těsně nad obočím. I ta bude pro vás zásahem do černého. Vyvarovat byste se však měli přehazování ofiny na bok a do stran.

Tip pro oválnou tvář – účesy s rovnou ofinou i šikmá ofina

Podobně, jako jsme zmínili u úzké tváře s vysokým čelem, se bude i té oválné hodit delší ofina končící zhruba na úrovni obočí. Upravená a dokonale vypadá především ta rovná a tupě zastřižená. Pokud však máte tento typ tváře, nic vám nebrání ani ve větším experimentování, v zásadě vám bude slušet jakákoli ofina.

Doporučujeme: Už žádné viditelné strie a tmavé skvrny na těle!

delší ofina

Zdroj: Depositphotos

Tip pro hranatou tvář – asymetrické ofiny

Tento typ tváře potřebuje trochu změkčit rysy, což se dá dosáhnout výraznější ofinou, jejíž konce směřující k uším by měly být ještě o něco delší, přičemž uprostřed pěkně vynikne, když je jemně rozevlátá (jako záclona – curtain bangs) a o trochu kratší.

Tupý střih nebude pro hranatou tvář nejideálnější, spíše se jí bude hodit asymetricky zastřižená ofina, přičemž může působit i rozcuchanějším dojmem.

Tip pro kulatou tvář – účesy s krátkou ofinou

Asi žádnému typu tváře nesluší kratučká ofinka více než té kulaté. Asymetrická nebo rovná – obě budou slušet. Na boku může přecházet do delších pramenů a splývat s ostatním účesem. Pokud máte kulatou tvář, s dlouhými ofinami raději neexperimentujte, zbytečně by vám tvář zkracovaly, a to nechcete.

Tip pro srdcovou tvář – účesy s boční ofinou

I tento typ tváře má podobně jako hranatá tvář rysy, které je vhodné trochu potlačit a změkčit, což dokáže především asymetricky zastřižená ofina, případně ofina ve tvaru půlměsíce. Tedy žádné rovné střihy. Ofinu si můžete u tohoto typu tváře česat i do stran a na bok, možností na její dodatečnou stylingovou úpravu je více.

Nepřehlédni: Jak na pihy? Dopřejte své pleti a kůži tu NEJLEPŠÍ péči!

trendy ofiny

Zdroj: Depositphotos

Komu nesluší střih vlasů s ofinou?

Ofiny, které se hodí k konkrétnímu typu tváře, jsme si prošli, ale zůstává nezodpovězená otázka, jakým vlasům se ofina hodí nejvíce a pro které nebude úplně ideální volbou. Stručně řečeno, pokud máte rovné a husté vlasy, měla by vám ofina slušet nejvíce a v podstatě nemáte o čem přemýšlet.

Dámy, jejichž koruna krásy však není hustá nebo mají řídké vlasy nebo jemné vlasy, by si měly ofinu pořádně rozmyslet. Pokud ofina nemá ten správný objem, může působit neupraveně – ať děláte, co děláte. Podobně je to i s vlasy, které se extrémně mastí. Ofinka také nemusí být úplně nejšťastnější volbou v případě, že máte kudrnaté vlasy, protože zkrotit takovou ofinu může znamenat každodenní ranní boj v koupelně.

A na závěr vám doporučujeme, abyste se se svou představou ofiny poradili s kadeřníkem nebo kadeřnicí a raději neexperimentovali při „výrobě“ ofiny doma, protože by to mohlo dopadnout podobně, jak uvidíte na videu níže.

Účesové inspirace:

• ​Krátké vlasy a ofina

krátká ofina

Zdroj: Depositphotos

krátká ofina

Zdroj: Depositphotos

• ​Středně dlouhé vlasy s ofinou

ofina

Zdroj: Depositphotos

ofina

Zdroj: Depositphotos

• ​Účesy se šikmou ofinou

ofina

Zdroj: Depositphotos

ofinka

Zdroj: Depositphotos

• ​Účesy s dlouhou ofinou

ofina

Zdroj: Depositphotos

ofina

Zdroj: Depositphotos

• ​Dlouhý bob s ofinou

ofina

Zdroj: Depositphotos

ofina

Zdroj: Depositphotos

• ​French bangs

ofina

Zdroj: Depositphotos

ofina

Zdroj: Depositphotos

0 komentárov

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE