Jak si vybrat správné oční stíny? Tyto triky a tipy musíš znát!

Pojďme si jednou pro vždy ujasnit, jaké barvy očních stínů jsou pro nás ty nejkontrastnější, a tedy nejlepší, aby naše oko vypadalo co nejkrásněji, bez ohledu na to, co máme oblečené. Nebo jaké máme doplňky a podobné věci, které nás (myslíme si) omezují v líčení.

To je už dávno pryč. Důležitější, než se nalíčit k oblečení nebo kabelce, je nevytvořit špatnou kombinaci teplých a studených barev. Jinak máme ve volbě barev a kreací volnou ruku.

Jak vybrat oční stíny s ohledem na barvu očí a další faktory? Jaké oční stíny se hodí pro zelené oči? A jaké barvy a odstíny zvolit pro modré oči? Poradíme vám!

Doporučujeme: Léto na vlně svěžesti a zábavy

Nejlepší oční stíny pro modré oči, hnědé či zelené

Udělejme si pořádek a podívejme se na to, které barvy jsou nejkontrastnější pro konkrétní barvu oční duhovky. Výběr očních stínů na základě barvy očí může pomoci zvýraznit jejich přirozenou krásu a oživit pohled.

Vhodné barvy pro různé barvy očí:

  • ZELENÉ OČI - fialová, vínová, (málo modré), hnědá
  • MODRÉ OČI - hnědá, fialová, černá (vyhýbala bych se trávově zelené a olivově zelené)
  • ZELENOHNĚDÉ OČI - teplé barvy (vyhýbala bych se modré)
  • ZELENOMODRÉ OČI - všechny barvy
  • TYRKYSOVÉ OČI - vínová, hnědá, zelená, černá
  • FIALOVÉ ČOČKY - bílá, šedá, fialová až do modré

Doporučujeme: Domácí maska pro suché ruce: To nejlepší, co jim můžeš dopřát!

líčení pro světlé oči

Zdroj: Depositphotos

Tipy pro hnědé oči 

Teplé odstíny: Oční stíny s teplými odstíny, jako jsou bronzové, zlaté, hnědé a odstíny oranžové, mohou vyniknout a zvýraznit hnědou barvu očí.

Zelené a fialové odstíny: Oční stíny v odstínech zelené a fialové mohou vytvořit zajímavý kontrast a zvýraznit hnědé oči.

Tipy pro modré oči 

Odstíny oranžové a bronzové: Kontrast teplých barev může zdůraznit krásu modrých očí.

Odstíny hnědého a broskvové: Tyto barvy mohou vytvořit jemný, harmonický vzhled, který podtrhne modré oči.

Tipy pro zelené oči

Odstíny purpurové a fialové: Kontrastní barvy jako purpurová a fialová mohou zvýraznit zelené oči.

Odstíny bronzové a hnědé: Teplé odstíny mohou přidat hloubku a záhadnost zeleným očím.

Tipy pro šedé oči

Metalické odstíny: Oční stíny s metalickými odstíny jako stříbro, platina a ocel mohou vytvořit zajímavý vzhled pro šedé oči.

Odstíny fialové a modré: Tyto barvy mohou zvýraznit šedé oči a přidat jim hloubku.

Černá je klasika

Nechápejte to teď tak, že ostatní barvy jsou pro vás pasé. Ale tak, že těmito barvami dosáhnete nejkrásnějšího vyniknutí vašeho oka. Právě tyto barvy ukážou nejlepší kontrast s vašimi očima.

Nezapomínejme však na černou. Ta je věčná a neutrální a hodí se 99 % ženám, jen je třeba vědět vybrat intenzitu. Bez černé se v líčení neobejdete. Ve světě líčení se říká: ,,Kdo neumí pracovat s černou, není vizážista.” Pokud si s černými stíny nevíte rady, volte tmavohnědou, která však může být i lepší volbou pro velmi světlé typy.

Nezapomínejte při líčení s očními stíny vždy přidat i oční linku. Ať už tekutou nebo klasickou, a tu pak jemně rozmazat štětcem nebo prstem, aby působila spojeněji. Vytvoříte tak kouřové oční linky, které dodají oku krásný šmrnc.

Zaujme tě: Jarischův roztok (voda): Obyčejná levná voda z Rakouska?!

jak si udělat linku

Zdroj: Depositphotos

Další tipy, jak vybírat oční stíny

Kromě barev můžete také experimentovat s různými texturami očních stínů, jako jsou matné, metalické barvy, lesklé nebo s třpytkami. Tyto textury mohou přidat zajímavost a hloubku vašemu líčení. Zvolte formu stínů, která vám vyhovuje. Dostupné jsou nejen pudrové oční stíny, ale i tekuté oční stíny či stíny v tužce.

Při výběru očních stínů je důležité zvážit i barvu pleti. Teplé odstíny očních stínů se obvykle hodí pro teplé odstíny pleti, zatímco chladné odstíny pleti mohou lépe vyniknout s chladnými barvami očních stínů.

Vaše osobní preference a styl by měly také ovlivnit váš výběr očních stínů. Pokud preferujete neutrální odstíny nebo dramatické barvy, měli byste vybrat ty, které nejlépe vyjadřují váš styl a osobnost.

Tipy, jak vytvořit vhodný oční make-up:

  • Experimentujte s odstíny: Nebojte se zkoušet různé barvy očních stínů, abyste našli ty, které nejlépe vyhovují vašim očím.
  • Používejte primer: Před nanesením očních stínů použijte primer na víčka, aby se barvy lépe udržely a vypadaly svěže déle.
  • Zvažte příležitost: Při výběru barev očních stínů zvažte také příležitost nebo událost, na kterou se připravujete. Některé barvy mohou být vhodnější pro denní líčení, zatímco jiné se hodí pro večerní vystoupení.
  • Spolehněte se na kvalitní oční stíny: Základem k úspěchu je i volba kvalitních stínů. Ve vaší kosmetické taštičce by neměla chybět kvalitní paletka očních stínů, na kterou se můžete vždy spolehnout.

Jak správně aplikovat oční stíny?

  1. Použijte základový podklad: Před aplikací očních stínů použijte základový podklad na víčka. Podklad (primer) pomáhá zlepšit trvanlivost barev a zabránit rozmazání očních stínů. Stačí nanést primer na celé víčko a roztáhnout ho pomocí prstu nebo štětce.
  2. Vyberte si správný štětec: Správný štětec může udělat velký rozdíl při nanášení očních stínů. Použijte menší štětec na přesné aplikace a míchání barev, nebo štětec s hustými štětinami pro intenzivnější barvy.
  3. Vrstvení barev a postupné nanášení očních stínů: Chcete-li dosáhnout hlubších a bohatších barev, vrstvěte oční stíny. Začněte s jemnějšími barvami a postupně přidejte intenzivnější barvy podle potřeby.
  4. Míchejte barvy: Míchání barev je klíčem k dokonalému vzhledu. Použijte měkký, čistý štětec k rozmazání hran mezi barvami a vytvoření plynulých přechodů mezi nimi.
  5. Zvýrazněte vnitřní koutek oka: Aplikujte světlejší odstín očního stínu do vnitřního koutku oka, abyste otevřeli pohled a vytvořili optický dojem větších očí.
  6. Oční stín jako podklad pro oční linku: Pokud plánujete použít oční linku, nejprve použijte oční stín ve stejné barvě jako oční linka. Tento trik pomůže zajistit, že oční linka bude trvat déle a bude vypadat rovnoměrně.
  7. Udržujte čistotu: Jakmile jste dokončili aplikaci očních stínů, použijte čistý štětec nebo vatový tampón k odstranění přebytečných barev nebo chyb.

 

Jak dosáhnout dokonalého make-upu:

Zdroj: Depositphotos

A jak zjistíte, jaký jste typ podle barev?

Už možno aj podvedome viete, v ktorých barvách vypadáte lépe a v kterých se cítíte jako šedá myš. Ale když s tím bojujete, máme pro vás rychlý test, jak zjistit, jaký jste typ. Toto určení studeného a teplého typu nám pomůže jak při líčení, tak i při oblékání.

Stačí nám jen pár kusů různobarevných látek (šátků, oblečení), které si budeme postupně přikládat k obličeji a krku. Tyto látky se odrážejí od naší pleti a vytvářejí na ní odstín, při kterém bude naše pleť a oči vypadat krásněji a výrazněji. Nebo naopak oči nám splývají, budou nevýrazné a zdůrazní se všechny nedostatky na pleti (kruhy pod očima, zarudnutí, nejednotnost pleti, atd.).

Dobrou pomůckou je také přiložení stříbrné a zlaté látky. Pokud vaše pleť lépe vypadá při přiložení stříbrné látky, jste studený typ. Pokud se rozjasní při zlaté látce, jste teplý typ.

Teplé barvy vs. studené barvy

 

  • STUDENÉ BARVY - modrá (nebeská, tmavě modrá), klasická, fialová, stříbrná, tyrkysová, perleťová, ledově růžová
  • TEPLÉ BARVY - oranžová, žlutá, červená, purpurová, růžová, zelená, zlatá, měděná, zlatohnědá, tmavě šedá
  • NEUTRÁLNÍ BARVA - hnědá, černá, bílá, šedá

 

 

0 komentárov

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE