Čeho si svatební hosté na svatbě nejvíce všímají a co je zajímá?

Váš velký den je především o vás a vašem partnerovi, odráží váš vkus, styl a osobnost. Pokud se rozhodnete uspořádat svatební hostinu, neměli byste zapomínat na své hosty, kteří cestovali a utratili peníze, aby s vámi mohli strávit tento výjimečný den. Proto byste měli brát ohled také na jejich pohodlí a požitek z celé akce. Samozřejmě, jak se říká, sto lidí má sto chutí, takže se nemůžete zavděčit úplně všem. Rozhodně byste se o to však měli pokusit. Chcete přece, aby se vaši hosté cítili na svatbě příjemně. Na co si dát pozor a na co se zaměřit, aby byli vaši hosté spokojeni? Co je na svatbě nejvíce zajímá?

Hej, pane diskžokej.

Na svatbě se nesedí. Myslím tím, že většina hostů nepřišla na vaši svatbu sedět (výjimkou bylo podávání večeře). Ano, jsou lidé, kteří se raději dívají na ostatní od stolu a nechtějí, aby jim někdo nabízel čerstvé koláčky nebo šlehačku. Každý z hostů očekává, že to na svatbě pořádně rozjede a protančí celou noc až do rána. Mnoha hostům záleží na hudbě a dobrá hudba je základem skvělého a nezapomenutelného večera!

Ať už se rozhodnete pro DJe nebo kapelu, spolehněte se na profesionála, který dokáže "číst" dav a zajistí, že taneční parket bude po celou noc v plném proudu. Poslední věc, kterou na své svatbě chcete, je skupina znuděných hostů, kteří si u stolu podepírají hlavy.

Nepřehlédněte: TOP 5: Svatební trendy, díky kterým bude hostina nezapomenutelná!

Jedlo

Zdroj: Shutterstock®

FOOD

Není to překvapivé. Všichni svatební hosté si pochutnávají na jídle. A to jsou spolu s pronájmem místa konání dvě věci, za které pravděpodobně utratíte nejvíce. Nabídněte svým hostům chutné svatební menu. Udělejte na ně dojem pestrou nabídkou bufetu a množstvím jídla. Můžete být kreativní a překvapit je tematickým stánkem s hamburgery, palačinkami nebo zmrzlinou. Uspořádejte pro ně ochutnávku lahodných sýrů nebo domácích uzenin. Nezapomeňte na vegetariány, lidi s bezlepkovou dietou nebo babičky a objednejte jim chutné buchty nebo koblihy s marmeládou. Možností je spousta.

Když je to zadarmo...

Pro některé hosty je "chlast" zdarma největším lákadlem a vrcholem celé svatby. Alkohol také není příliš levnou záležitostí a mnoho hostů si rádo dopřeje to, co by si v baru neobjednali, protože je to drahé. Ano, samozřejmě, je to pro hosty a vy chcete, aby se cítili dobře a užili si vaši svatbu, ale na druhou stranu nechcete platit několik tisíc eur jen za alkohol.

Pokud váš rozpočet na alkohol není příliš vysoký, vyberte si předem několik druhů z jídelního lístku podniku a nechte si vytisknout nápojový lístek na stoly. Výběr alkoholu můžete zúžit na víno, pivo, jeden nebo dva koňaky, domácí pálenku, bylinný likér nebo whisky. Své hosty znáte a víte, co rádi pijí. Buďte trochu originální a připravte stůl s kohoutky, kde si hosté mohou načepovat vlastní pivo nebo domácí limonádu různých příchutí. Vsaďte také na ovocné šťávy a lákavé koktejly.

Svadobná výzdoba

Zdroj: Shutterstock®

Svatební výzdoba

Další věcí, která neunikne pozornému oku svatebního hosta, je výzdoba. Ať už se jedná o dekorace na stole, výzdobu místnosti, různé doplňky, nápisy, značky, lucerny. Prostě všechno. Než začnete plánovat svatbu, projděte si internet a inspirujte se trendy v barvách a stylech. Především se vám však musí líbit. Pokud se vám nelíbí barva terakoty, nebudete do ní ladit všechno. Pokud jste šikovní a baví vás kutilské projekty, vyrobte si nějaké dekorace sami.

Čo si hostia nevšímajú

Zdroj: Shutterstock®

Čeho si hosté příliš nevšímají?

Jak jsme již zmínili, většina hostů jde na svatbu především jíst, pít a bavit se. Mnohé z nich nezajímá nějaký zasedací pořádek na obrovském dřevěném rámu krásně vyzdobeném živými květinami. Nezajímá je, že jste si ho po večerech vyrobili sami. Možná na ně neudělá dojem ani uvítací kartička s číslem stolu a malou sladkostí. Spíše se chtějí co nejrychleji dostat ke stolu, po nekonečných gratulacích, námluvách a postávání před kostelem si konečně sednout a najíst se.

Věřte nám, že ani házení kytice není pro mnoho hostů zajímavé. Asi jen pro svobodné ženy a pro muže, kteří se osvěží několika drinky a hádají, která z dívek uklouzne při chytání nebo vytrhne kytici z ruky jiné, o vdávání usilující dívky.

A dalším bodem svatebního programu je proslov. Divili byste se, ale jen pár hostů pozorně naslouchá hlavní představitelce, která se trémou potí i za ušima. Pro mnoho hostů také slova pastora nebo celebranta jdou jedním uchem dovnitř a druhým ven. Mají na mysli spíše bufety.

To však neznamená, že se na tyto věci, milé nevěsty, nemusíte zaměřit. Svatba je především o vás. Je to VÁŠ velký den a záleží jen na vás, jak si ho zařídíte a co vám v ten den udělá radost.

Viz také: Letošní trend: svatební dekorace ze sušených palmových listů

0 komentárov

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE