Budeme potřebovat:
- 1 listové těsto
- 1 skořicový cukr
- 2 lžičky mleté skořice
- 3 lžíce krystalového cukru
- 40 g másla
- žloutek na potření
Postup:
1. Máslo nakrájíme na malé kousky a necháme ho v teple změknout, aby se z něj dala vypracovat pasta. V časové tísni nám může pomoci mikrovlnka, kde ho jen na pár sekund necháme ohřát a bude ihned krémové.
Zdroj: Barbora Vizváryová
2. Do změklého másla přidáme všechny sypké suroviny – skořici, skořicový cukr a krystalový cukr. Všechno společně dobře promícháme, aby vznikla dobře roztíratelná pasta.
Doporučujeme přečíst: RECEPT: Nejlepší jablkovo - tvarohové pité jako od babičky
Zdroj: Barbora Vizváryová
3. Těsto nakrájíme nožem na malé trojúhelníčky a celé ho potřeme skořicovou pastou. Potom každý kousek těsta zamotáváme směrem od širšího konce k špičce, abychom vytvořili jakoby croissant.
Doporučujeme přečíst: Proč jíst sušené švestky? Nejen chutnají, ale i léčí. Zjisti více!
Zdroj: Barbora Vizváryová
4. Rohlíčky dáme na plech, potřeme je rozšlehaným žloutkem s trochou mléka a dáme péct na 170° asi 10-15 minut. Aby rohlíčky pěkně vyrostly, můžeme v troubě zapnout i foukání, ale ne na celou dobu pečení, protože by se mohlo stát, že se celá rolka rozvine.
Zdroj: Barbora Vizváryová
Rychlé a lahodné skořicové rolky jsou hotové. Křupavé pečivo ke kafičku je ideální, pokud právě nemáte hodně času na složité pečení.