Velikost podprsenky je důležitá. Jak vybrat tu správnou?

Podprsenka je spodní oděv, který není vidět, ale je přesto jedním z těch nejdůležitějších. Každá žena přece chce vypadat skvěle! Určitě se shodneme na tom, že je to část oblečení, kterou si nedokážeme koupit jen tak od oka - odhadem. Avšak, aby nám zvedla a udržela nejen sebevědomí, musíme znát svou velikost.

Správná podprsenka zajistí pohodlí a zabrání přílišnému vytahování tkáně v prsou. Nošení podprsenky při nevhodném výběru může být opravdu nepohodlné. Podprsenku vybíráme podle dvou rozměrů.

Jeden z nich je obvod hrudníka pod prsy a druhý je velikost košíčků. Jste si stoprocentně jistá, že znáte svou velikost podprsenky? Jak správně určit velikost podprsenky?

Pozrite také: Ženy nad 50 - tyto módní doplňky by neměly chybět žádné z vás.

 

Spodní prádlo

Zdroj: Depositphotos

Nemáte vhodnou velikost podprsenky?

Nevhodně vybraná podprsenka může způsobit nepohodlí a může mít negativní vliv na vaše zdraví. Příznaky nevhodně vybrané podprsenky mohou zahrnovat:

  • Nepohodlí nebo bolest: Pokud je podprsenka příliš těsná nebo nevhodně zvolená ve velikosti, může způsobit nepohodlí nebo dokonce bolest v oblasti hrudníku, ramen nebo zad.
  • Nedostatečná podpora: Pokud podprsenka neposkytuje dostatečnou podporu, může to vést k nepohodlí během aktivity a může způsobit opotřebení prsou.
  • Tlak nebo otlačky: Malá velikost košíčků nebo obvodu může způsobit tlak, otlačky nebo začervenání na kůži v oblasti poprsí.
  • Zvýšené pocení: Pokud je podprsenka vyrobena z neprodyšného materiálu nebo je nevhodně vybraná, může způsobit nadměrné pocení a nepohodlí.
  • Špatný tvar prsou: Podprsenka, která není správně vybrána ve velikosti, může nesprávně tvarovat prsa, buď tlačením prsou nebo nedostatečnou podporou.
  • Omezený pohyb: Pokud je podprsenka příliš těsná, může omezovat pohyb, což může být problematické pro aktivity, jako je sport.
  • Neestetický vzhled: Nevhodně vybraná podprsenka může způsobit neestetický vzhled pod oblečením, jako jsou výčnělky nebo nežádoucí vrásky.

Pro správnou velikost podprsenky nejprve poznáte svůj obvod

Jak zjistit správnou velikost podprsenky? Potřebujeme znát dvě velikosti. Obvod pod prsy určuje číslo podprsenky. Jak zjistit správný obvod? Správný obvod lze zjistit jednoduchým měřením, použijte krejčovský metr. Tento obvod se měří vodorovně těsně pod prsy. Každá podprsenka je z jiného materiálu a proto se nelekejte, když vám někdy bude potřeba větší nebo menší obvod, než obvykle máte.

Z tohoto důvodu si ji vždy při nákupu vyzkoušejte. Při zkoušení si ji zapněte na první háčky (tedy největší obvod). Pokud se vám to nepodaří, vezměte si větší velikost. Po zapnutí by měla vzniknout volnost jen tak na dva prsty. Zadní část podprsenky musí být vodorovné poloze a ramínka by měla vytvářet písmeno V a nesmí se zařezávat do kůže.

Doporučujeme: Tajemství krásných nohou odhaleno! Takto se o ně správně starat

Velikost podprsenky

Zdroj: Depositphotos

Velikost košíčků při výběru podprsenky

Druhá velikost je velikost košíčků. Tu zjistíme odměřením šířky přes prsa (obvod přes prsa) vodorovně ve vzpřímené poloze. Proto je zde jako pomocník vhodné zrcadlo, abyste věděli, zda je metr ve vodorovné poloze. Košíčky by měly sedět. Nejideálnější je zjistit velikost košíčků na nevyztužené podprsence. Z košíčků nesmí prsa přetékat ani se ztrácet!

Zadáním rozměrů, které jste získali při odměření obvodu pod a přes prsa do jednoduché online kalkulačky vypočítáte vaši velikost. Případně si můžete prohlédnout tabulku velikostí podprsenky a na základě nich určit svou velikost.

Důležitý tip: Během života, životních situací a jednotlivých období se měníme. Proto se vždy před nákupem podprsenky změřte a nespoléhejte na vaši velikost, kterou jste nosili před půl rokem!

Nejběžnější chyby při výběru podprsenky:

 

  • Nesprávná velikost: Jednou z nejběžnějších chyb je nesprávné určení velikosti prsou. Je důležité mít přesná měření a konzultovat se specialistou nebo profesionálním prodejcem, abyste zjistili správnou velikost.
  • Ignorování typu podprsenky: Různé typy podprsenek jsou určeny pro různé účely. Například sportovní podprsenky jsou určeny pro aktivity s zvýšenou fyzickou aktivitou, zatímco podprsenky s push-up efektem mají estetický cíl. Ignorování typu podprsenky může vést k nevhodnému použití.
  • Ignorování pohodlí: Mnoho lidí neklade dostatečný důraz na pohodlí podprsenky. Měla by být pohodlná na nošení po celý den, proto je důležité zkontrolovat, zda nepřesahuje, nezaťahuje, neškrábe nebo se nevtlačuje.
  • Zanedbávání materiálu: Materiál, ze kterého je podprsenka vyrobena, může mít významný vliv na pohodlí. Povrch podprsenky by měl být příjemný na dotek a prodyšný, aby kůže mohla dýchat.
  • Nevhodný tvar nebo střih: Tvar a střih podprsenky by měly vyhovovat vašim prsům a vaší postavě. Některé tvary mohou způsobit nepohodlí nebo neestetický vzhled, pokud nejsou správně zvoleny.
  • Nekonzultování se specialistou: Pokud máte pochybnosti nebo problémy s výběrem podprsenky, je vždy dobré konzultovat s profesionálním prodejcem nebo odborníkem na spodní prádlo, který vám může poskytnout radu a pomoci s výběrem.

 

 

0 komentárov

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE