Cvičení Pure Barre - efektivní způsob, jak změnit svou postavu. O co jde?

Pure Barre je světovou novinkou, která do světa fitness pronikla z baletu. Je to nejrychlejší a nejefektivnější způsob, jak co nejrychleji změnit svoji postavu. Zaměřuje se na formování zadku, posílení stehen a břicha a spalování tuků. Nevyžaduje žádné speciální oblečení ani obuv.

Je obtížné vysvětlit a přesně zařadit, co vlastně Pure Barre je. Jedná se o křížení baletu, pilatesu, jógy, aerobiku a silového tréninku. Cvičí se na podložkách a u baletního madla v rytmu hudby. Je přístupný pro všechny věkové skupiny a úrovně fitness.

Jak vznikl trénink Pure Barre?

Pure Barre vytvořila tanečnice, choreografka a fitness guru, Carrie Rezabek Dörr. Jej první studio otevřela v suterénu kancelářské budovy v Birminghamu v roce 2001. V roce 2006 začala expanze a momentálně se cvičí již po celé Americe a postupně se dostává i k nám do Evropy. Důvodem vzniku bylo poskytnutí cvičení, které může změnit každé ženské tělo na světě.

Zatímco bude pomáhat spojovat podobně smýšlející ženy a podporovat je na cestě za jejich vytouženou postavou a navíc je to bude i bavit. Nejprve bylo možné cvičit pouze doma pomocí zakoupeného DVD. Nicméně momentálně si ho již můžete jít zacvičit, i s kamarádkami, na tréninky k profesionálním instruktorům.

Podívejte se také na: Ploché bříško za 3 dny! Vyzkoušejte tuto kompletní dietu.

jak zhubnout s pure bare

Zdroj: Depositphotos

Jak probíhá klasický trénink Pure Barre?

Trénink obvykle sestává ze 4 fází - zahřívací, cvičení na nohy, kdy se stojí u baletního madla a připomíná to baletní cvičení, cvičení na zadek a cvičení na břicho. Tato cvičební technika chrání vaše klouby, protože nevyžaduje žádné poskakování nebo skákání. Jedním z klíčových charakteristik Pure Barre je jeho přístup k cvičení, který je šetrný k kloubům a vhodný pro lidi různých kondičních úrovní.

Po každé silové části cvičení následuje strečink, který velmi prospívá vašim svalům, protože se prodlužují a opticky zužují. Celý trénink trvá zhruba 40 až 50 minut. Výsledkem je celkové tělesné cvičení, které posiluje držení těla, tónuje vaše stehna a spaluje tuk v rekordním čase. Už po 10 trénincích bychom měli pozorovat výrazné změny.

 

Hlavní výhody cvičení Pure Barre:

  1. Spevnění a formování svalstva: Pure Barre zaměřuje na práci s malými svalovými skupinami prostřednictvím izometrických cvičení, což vede k intenzivnímu spevnění a formování svalů, zejména v oblastech, jako jsou břicho, zadek, stehna a paže.
  2. Zlepšení flexibility: Pure Barre pomáhá zlepšit flexibilitu těla díky začlenění prvků inspirovaných jogou a Pilatesem. Zvýšená flexibilita přispívá k lepší pohyblivosti a může snížit riziko zranění.
  3. Zvýšení síly jádra: Cvičení jsou zaměřená na posílení svalů jádra, což je klíčové pro správnou držbu těla, rovnováhu a celkovou sílu. Posílené jádro přispívá také k lepší výkonnosti v jiných fyzických aktivitách a každodenním životě.
  4. Nízká zátěž kloubů: Pure Barre je vhodné pro lidi všech věkových kategorií a kondičních úrovní, protože je navržené tak, aby minimalizovalo zátěž kloubů. Toto cvičení je ideální pro ty, kteří hledají efektivní trénink s nízkým rizikem zranění.
  5. Zlepšení duševního zdraví: Stejně jako jiné formy cvičení, i Pure Barre pomáhá snižovat stres a zlepšovat náladu díky uvolňování endorfinů během cvičení. Pravidelná fyzická aktivita může přispět k lepší duševní pohodě a snížení úzkosti.
  6. Zlepšení koncentrace a mentální síly: Cvičení vyžaduje zaměření a přesnost, což může zlepšit mentální odolnost a koncentraci i mimo cvičební místnost.
  7. Rychlé viditelné výsledky: Díky intenzivnímu zaměření na svalové skupiny mnozí účastníci hlásí rychlé viditelné výsledky ve formě lépe tvarovaného a spevněného těla.
     

Doporučujeme: Nejlepší dámská elektrokola pro neomezené dobrodružství

Jak být štíhlá

Zdroj: Depositphotos

Výhody cvičení Pure Barre pro muže

Dosud jsme psali o pozitivech pro nás ženy, ale Pure Barre má velké výhody i pro muže. Je to hlavně díky kloubní ohebnosti, flexibilitě a posílení středu těla. Velkou výhodou oproti jiným druhům aerobních aktivit je, že má téměř nulový dopad na vaše klouby, protože neobsahuje žádné cviky, které by je zatěžovaly.

Vyhněte se nebezpečnému skákání nebo běhání, které jsou součástí běhu či aerobiku. Velkou výhodou je také množství spálených kalorií. Během hodinového tréninku spálíte až 500 kalorií.

Kdy raději vynechat trénink Pure Barre?

Pure Barre, i když je vhodné pro široké spektrum lidí díky své nízké zátěži na klouby a adaptabilitě k různým kondičním úrovním, mohou existovat některé okolnosti nebo stavy, při kterých by cvičení mohlo být méně vhodné nebo by vyžadovalo zvláštní opatrnost.

Například osoby se zotavující z akutních zranění nebo nedávných operací by měly před zahájením jakéhokoli nového cvičebního programu, včetně Pure Barre, konzultovat se svým lékařem nebo fyzioterapeutem. Ačkoli mnoho těhotných žen může bezpečně cvičit Pure Barre během prvních fází těhotenství, ve pokročilých stádiích mohou být některé polohy nevhodné nebo nepohodlné.

Osoby trpící chronickými zdravotními stavy, jako jsou srdečně-cévní onemocnění, vysoký krevní tlak, respirační problémy nebo diabetes, by měly před zahájením jakéhokoli cvičebního programu získat lékařskou konzultaci.

Ukázka cvičení Pure Barre:

0 komentárov

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE