Nejlepší dámská elektrokola pro neomezené dobrodružství

Žena je specifická bytost, myšleno samozřejmě pouze v dobrém. Při výběru dopravních prostředků je tato skutečnost vidět dvojnásob a ani dámská elektrokola nejsou v tomto případě výjimkou.

Výběr je přitom velice široký – jaké je tedy to nejlepší dámské elektrokolo?

 

Specifikujte své potřeby

Univerzálně správná odpověď samozřejmě neexistuje. Ta se totiž dá nalézt až poté, kdy si uděláte jasno v tom, co je hlavním účelem tohoto kola. Je vaším primárním požadavkem pohodlí? Podmínky pro sportovní jízdu? Atraktivní vzhled? Nebo úplně nejlépe od každého trochu? Pro každý případ je samozřejmě vhodná jiná varianta, nicméně pro pomoc ve Vašem výběru Vám budou nápomocni kvalifikovaní specialisté.

V každém případě doporučujeme výběr zkonzultovat buď s odborníkem, nebo minimálně s nadšeným a erudovaným známým. Elektrokolo může dělat velkou radost, ovšem jen tehdy, je-li správně vybrané.

Motor, baterie… a pak všechno ostatní.

Mnohé ženy vybírají výhradně „očima“. Úplně špatně to samozřejmě není, konečně, těžko po někom chtít, aby investoval peníze do něčeho, co se vizuálně nelíbí.

Na druhou stranu neradno zanedbávat i jiné parametry. Zejména motor a kapacita baterie jsou naprosto klíčovými prvky výbavy, přece jen, jak daleko dojedete a jak pohodlně, to je u elektrokola docela podstatná záležitost.
 

Zde je hledání nejvhodnějších variant o poznání snazší, za nejlepší jsou totiž dlouhodobě považovány varianty motorů značky Bosch, případně značky Yamaha. Ani motory Panasonic však rozhodně neradno podceňovat a hledáte-li variantu v poměru cena-výkon, jistě neurazí značka Bafang, mimochodem v absolutních číslech největší výrobce motorů do elekrokol na světě.

Srovnávání baterií je pak ještě snazší. Čím vyšší kapacita, tím delší dojezd a tedy tím lépe.

damska elektrokola Crussis E-Guera

Zdroj: Crussis

Jaké dámské elektrokolo tedy vybrat?

Samozřejmě, lze vysypat z rukávu několik modelů, které si napříč generacemi zasloužily statut „evergreenů“. Z horských dámských elektrokol již roky na českém trhu dominují modely E-Guera českého výrobce Crussis.

Máme-li naopak vyřknout takové dámské elektrokolo, které je lehké a svěží, nabízí se varianta Apache Matta s nádherně plynulým motorem Bosch. A pokud jde čistě o pohodlí, městská elektrokola německé značky Winora jsou téměř univerzálně správnou volbou.

Které z nich je ovšem pro Vás to nejlepší, to nezáleží na ničem jiném, než na Vás a vašich představách. Ovšem od toho jsou na světě kvalifikovaní odborníci, kteří Vám v přetavení představ ve vysněné elektrokolo rádi pomohou.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE