Zaměřme se na obočí: Jaký tvar by mělo mít obočí?

Obočí je důležitým doplňkem krásy. Tvoří 80 % výrazu naší tváře. S ním upoutáváme pozornost k pěkným rysům tváře, ale také nespokojenost nebo nechápavost při naší mimice.

Tyto nenápadné dvě čárky jsou důležitější, než si myslíme, proto je důležité mít je pečlivě upravené. Jaký tvar by mělo mít obočí, se dozvíte v následujícím článku!

Podívej se také: Co je laminace obočí? Jaké jsou její výhody a jak na ni v pohodlí domova?

Jak na úpravu obočí?

Jak si rychle a jednoduše upravit obočí, přičemž se přizpůsobí tvaru naší tváře? Postupujte ve třech základních krocích!

Prvním krokem je zjistit a upravit správný tvar. Vezměte tužku a přiložte ji kolmo ke straně nosu. Obočí by mělo začínat tam, kde tužka protíná vnitřní koutek oka.

Druhý krok. Otočte tužku od špičky nosu směrem ke středu duhovky. Obočí by mělo mít nejvyšší oblouk v bodě, kde tužka protíná obočí.

Třetí krok. Otočte tužku tak, aby se dotýkala vnějšího koutku nosu a spojila se s vnějším koutkem oka. Toto je místo, kde by mělo obočí končit. Pro tuto úpravu (pokud se odvážíte) použijte pinzetu na obočí nebo si nechte obočí upravit voskem od profesionála.

Doporučujeme: Kvalita a inovace v kosmetickém světě: Pohled do Laboratoří GERnétic

tvar obočí

Zdroj: Depositphotos

Barvení obočí doma i u profesionála

Pokud máte dobrý tvar obočí a chybí pouze několik chloupků, existuje několik metod, jak dosáhnout dokonalého obočí. Pokud jste zručnější v líčení, můžete to zvládnout pomocí tužky na obočí nebo oční stíny ve stejné barvě jako obočí. Je to rychlá a pěkná metoda pro dokončení a vyplnění obočí. Bohužel je to jen na jeden den a večer to setřeme spolu s make-upem.

Další možností je jít si nechat obočí natřít u kosmetičky, ale připravte se na to, že budete chodit častěji. Hlavně v létě trvanlivost tohoto barvení obvykle činí asi 3 až 4 dny. Záleží to také na typu pleti a na tom, jak často jste ve vodě. V zimě je to však velmi příjemné.

Další typ pro krásné a trvalé obočí je tetování čárkovou metodou (microblading obočí), což velmi doporučuji. Dnes už to dělají velmi krásně a budete bezstarostná a dokonalá po následujících 5 let.

 

úprava obočí

Zdroj: Depositphotos

Sérum na růst obočí

Pro jiný způsob a především řešení krásného obočí je nyní novinkou sérum na obnovu a růst obočí. Je vhodné pro ženy, které mají pěkný tvar obočí, ale kde už mají poškozené cibulky a obočí jim neroste. Toto sérum se aplikuje každý večer na vyčištěné obočí. Už po 30 dnech se objeví první výsledky.

Pro podporu růstu obočí můžete využít i další triky, které doporučují ženy po celém světě. Ty zahrnují například aplikaci ricinového oleje a dalších přírodních olejů, gelu z Aloe vera, šťávy z cibule, ale je také vhodné zaměřit se na vnitřní výživu - pomocí vitaminů a minerálů.

 

obočí

Zdroj: Depositphotos

Ricinový olej na růst obočí

Pokud toužíte po hustším obočí, sáhněte po ricinovém oleji. Tento olej je potřeba vmasírovat do pokožky nebo aplikovat na obočí pomocí štětce. Olej byste měli používat každý večer před spaním a první výsledky byste měli spatřit již po prvním měsíci pravidelné aplikace.

Šťava z cibule na růst obočí

Možná ne příliš lákavý trik, ale věřte, cibule působí jako turbobooster pro růst obočí. Tento starobylý recept, či trik, je skvělý pro podporu růstu vlasů a údajně funguje i na obočí. Doporučuje se nanést cibulovou šťávu na obočí a nechat působit minimálně hodinu. Poté obočí omyjte a pro co nejlepší výsledky ji nanášejte na obočí minimálně dvakrát týdně.

Gel z Aloe vera na růst obočí

Šťáva nebo gel z Aloe vera stejně podporuje růst obočí. Pokud si doma pěstujete své vlastní Aloe, tak odřízněte jeden list a rozřízněte ho na polovinu, případně si z něj odřízněte kousek. Vnitřním gelem si potřete obočí a nechte působit. Aloe vera může na kůži mírně svědit, tak se tohoto efektu nebojte.

 

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE