Beauty poradna GERnétic: pH pokožky

Beauty poradna GERnétic: pH pokožky

Odpovídá Alena Kimlová z Kosmetického studia GERnétic www.StudioGernetic.cz

V různých poradnách je často zmiňována důležitost správného pH pokožky. Jak mohu pH sama ovlivnit a udržet? Lucie S.

Na povrchu pokožky na celém těle se nachází tenký film, který označujeme jako hydrolipidový film. Skládá se z olupujících se buněk rohové vrstvy a sekretů mazových a potních žláz. Tato směs se rozprostírá po povrchu kůže a chrání pokožku před zevními vlivy a nadměrným únikem vody. Kyselost kožního filmu se pohybuje mezi 4,5 až 5,5, je tedy mírně kyselé. To zabraňuje množení patogenních mikroorganismů. Bohužel přirozená kyselost kožního filmu je často narušována používáním mycích prostředků a dalších chemikálií (běžná mýdla, šampony, saponáty, různé čistící přípravky…), se kterými přicházíme do styku. I velmi časté mytí obyčejnou vodou nebo pocení například při sportu, pH kůže narušuje. Dochází k nadměrnému odmašťování pokožky. To umožňuje množení nepříznivých bakterií a poškození pokožky, vzniku různých ekzémů, erytémů, nepříjemnému pocitu svědění a šupení. K obnovení přirozeného kožního filmu dochází samovolně během 5-6 hodin. Mnohem déle pak u malých dětí nebo starších lidí. Během této doby může být pokožka narušena různými bakteriemi. Je proto důležité kožní film co nejrychleji obnovit pomocí přípravků k tomu určených.

Doporučujeme: Cold Cream Mousse od GERnétic: Návyková novinka pro suchou, křehkou a atopickou pokožku s hedvábně lehkou texturou

Lait Corps Douceur

Zdroj: GERnétic

Správné pH pokožky celého těla můžeme udržovat systematickou a pravidelnou péčí. Doporučuji používat šetrné přípravky, které podpoří dobrou hydrataci, doplní do kůže lipidovou složku, posílí kožní bariéru. Tělo po koupeli či sprchování je třeba ošetřit tělovým mlékem nebo krémem. Příjemný zážitek nám v tomto případě přinese produkt Lait Corps Douceur. Jemná emulze s intenzivním hydratačním i zvláčňujícím účinkem a jemnou vůní se rychle vstřebává, zanechává sametovou pokožku. Pro velmi suchou kůži je vhodný též regenerační olej Huile De Beauté.

Při péči o pokožku obličeje je důležitý výběr čisticích přípravků. Vybíráme produkty bez alkoholových příměsí, aby pokožku příliš neodmastily. Čisticí mléko Glyco je jemná emulze, která rozpouští líčidla i make-up, navíc přináší pleti i důležitou výživnou složku pro zachování hebkosti. Tonikum Fibro dočistí pleť od nečistot rozpustných ve vodě. Oba přípravky přináší pokožce příjemnou vláčnost, energii a nenarušují pH. Noční regenerační krém Synchro regeneruje během noci kožní buňky a rychle vyrovnává kožní film k normálu. Díky ušlechtilým olejům doplní lipidovou složku, včelí vosk má antibakteriální charakter, proto zamezuje množení nepříznivých baktérií. Během dne je nutné pleť chránit před vysušením výběrem z kvalitních denních krémů – Tropo Plus, Base De Jour Marine, Ger Oxy… Tyto přípravky ochrání pokožku bezezbytku před vnějším prostředím, vysušením a podrážděním.

Přípravky GERnétic zakoupíte v kosmetických salonech, kde Vám kosmetička poradí, jak přípravky používat a může nabídnout i salonní ošetření. Seznam salonů na www.gernetic.cz

Více zde: KOUPIT PRODUKTY


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní