Nechte pleť volně dýchat

Nechte pleť volně dýchat

Nikotin je silná návyková látka. Lidé, kteří pravidelně kouří a pak náhle přestanou, většinou pociťují nepříjemné abstinenční příznaky jako je podrážděnost, deprese, nesoustředěnost a neustálá touha po cigaretě. Při kouření totiž nikotin vstupuje velmi rychle do krevního oběhu, dostává se do mozku a uvolňuje dopamin – látku, která stimuluje pocit spokojenosti a štěstí. Při nedostatku nikotinu v těle se pak kuřák necítí „ve své kůži“. Cigaretový kouř však obsahuje mnoho toxických složek, které působí negativně na celé lidské tělo. Narušují správnou funkci vnitřních orgánů, jsou příčinou různých chorob. „Také pokožka kouřením velmi trpí, cigaretový kouř může být příčinou některých kožních onemocnění a samozřejmě toxické látky působí i na předčasné stárnutí pleti,“ vysvětluje Alena Kimlová, hlavní kosmetička GERnétic a dodává: „Podle klinických studií 20 let kouření znamená pro pokožku zestárnutí o 15-20 let. To znamená, že je-li ženě 40 let a má za sebou 20 let intenzivního kouření, biologický stav její kůže odpovídá 55-60 letům. Pokožka mužů je o něco odolnější, k tvorbě vrásek díky kouření dochází později, ale jsou pak mnohem hlubší než u žen.“

Doporučujeme: Cold Cream Mousse od GERnétic: Návyková novinka pro suchou, křehkou a atopickou pokožku s hedvábně lehkou texturou

Intoxikace tabákem znamená pro pokožku ztrátu odolnosti, vitality, pevnosti, pružnosti, povrch pleti působí hrubším dojmem. Někdy se objevují různé papulky, pustulky, prohlubují se kruhy pod očima, vytváří se mnoho vrásek v okolí úst, pokožka vysychá. Vzniklé vrásky jsou mnohem výraznější. Také povrch rtů se mění, vytrácí se svěží červená barva, okraje rtů nejsou ostré. Během kouření totiž dochází k produkci velkého množství volných radikálů, agresivních částic, které napadají zdravé buňky a snižují tak kvalitu pokožky. Nikotin působí na zúžení kožních cév, dochází ke špatnému okysličení a nedostatečnému zásobování kožních buněk výživnými látkami. Buněčné dýchání, které je jedním z regulačních faktorů kožních funkcí a podílí se na zpomalení procesu stárnutí, je kouřením značně omezeno. To vše má za následek zhoršení fyziologických funkcí kůže. „Je prokázáno, že se u kuřáků mnohem hůře hojí různá poranění,“ upozorňuje Alena Kimlová.

Pokud nejste schopna se svého zlozvyku zbavit, je nutné se o pokožku nadstandardně starat. Důležité je pravidelně zásobovat pleť výživnými látkami prostřednictvím kvalitních nočních krémů. Dostatek potřebných výživných látek zamezí rychlému odvyživování buněk a zlepší narušené fyziologické funkce. Na den pak používejte ochranné krémy s okysličujícím efektem, které budou do určité míry zlepšovat buněčné dýchání pleti a tím kompenzovat nedostatek kyslíku v buňkách. Dodají pokožce energii a vitalitu. Určitě bych doporučila jednou až dvakrát týdně pleťovou masku s dynamickým hydratačním komplexem. Zlepší kožní bariéru, zamezí předčasnému úniku vody z pleti a zároveň zabezpečí dobrou hydrataci povrchu pokožky. „Součástí pravidelné péče o pleť kuřáku by měla být i různá stimulační séra, která pokožku oživí a projasní,“ vysvětluje Alena Kimlová, hlavní kosmetička GERnétic.

U kuřáků se často vyskytuje i deficit minerálních látek a vitamínů, především vitamínu C, proto je na místě i užívání doplňků stravy. Vybírejte doplňky stravy, které obsahují účinné látky ryze přírodního původu. A hlavně se zamyslete nad tím, jestli je kouření opravdu důležité pro váš život.

GER OXY

Zdroj: GERnétic

Doporučení redakce:

GER OXY od GERnétic – okysličující krém pro všechny typy pleti: https://www.gernetic.cz/pece-o-oblicej/ger-oxy

Ger Oxy je účinným přípravkem pro regeneraci pleti kuřáků. Jste-li silný kuřák, aplikujte krém Ger Oxy ještě večer pod noční krém.

Zdroj: Kosmetika GERnétic, www.gernetic.cz


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní