RECEPT: Lívance pečené v troubě: jinak je nepřipravíte!

RECEPT: Lívance pečené v troubě: jinak je nepřipravíte!

    • Zdieľaj:
  • 0

Fašírky jsou velmi chutným a jednoduchým pokrmem. Jsou například ideální součástí nedělního oběda. Dnes se připravují z nejrůznějších surovin, nejen z mletého masa, ale také ze zeleniny a luštěnin. Skvělým vegetariánským pokrmem mohou být například cizrnové nebo fazolové lívance. Lze je smažit na oleji, ale lze je také připravit v troubě, což je mnohem zdravější. A dnes vám přinášíme tip, jak připravit chutné fazolové lívance v troubě.

Neobsahují olej a díky bramborám jsou pořádně šťavnaté. Pokud je navíc obalíte například v jemně mletých ovesných vločkách a jako maso zvolíte hovězí nebo krůtí, rychle připravíte velmi zdravé a výživné jídlo. K pečeným karbanátkům stačí přidat zdravou přílohu a oblohu. Skvělou volbou je pečená zelenina nebo salát z čerstvé zeleniny. My jsme se rozhodli pro brokolicové pyré. Věřte mi, že tato kombinace chutí je opravdu dokonalá. Neváhejte se inspirovat naším receptem a připravte svým blízkým oběd, po kterém si budou olizovat prsty a žádat o další misku. Jdeme na to!

Viz také.

pečené fašírky

Zdroj: Shutterstock®

Budeme potřebovat:

  • 1 kg mletého masa (hovězího nebo směsného, pokud dáváte přednost)
  • 3 brambory
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • sušený tymián
  • petržel
  • sůl a mletý černý pepř
  • strouhanka/mleté ovesné vločky na obalení
zdravé fašírky

Zdroj: Shutterstock®

Postup přípravy:

  • Nejprve v přiměřeně velké míse smíchejte mleté maso s nadrobno nakrájenou cibulí, petrželkou, rozdrcenými stroužky česneku a vejci. K dochucení použijte sůl, pepř, tymián nebo jiné bylinky podle vlastního výběru.
  • Poté brambory nastrouhejte na hrubém struhadle. Před přidáním do masové směsi je ještě trochu vymačkejte. Nebojte se, i tak dodají kaši šťavnatost.
  • Brambory důkladně promíchejte s masem, aby vznikla jednolitá směs. Poté z hmoty mokrýma rukama vytvarujte kuličky a jemně je z obou stran přitlačte.
  • Připravené lívance obalte ve strouhance nebo jemně mletých ovesných vločkách. Položte je na plech vyložený pečicím papírem.
  • Pečte asi 10 minut při 200 °C a poté dalších 20 minut při 180 °C. Po upečení je můžete podávat. Užijte si to!

Pokud nejste milovníky masa nebo ho z nějakého důvodu nejíte, skvělou alternativou jsou zeleninové lívance pečené v troubě. Maso můžete jednoduše nahradit zeleninou podle vlastního výběru. Můžete zvolit brokolici, květák nebo třeba dýni hokaido. Můžete také připravit zeleninové lívance ze směsi zeleniny, cuketové lívance, kapustové lívance. Postupujte stejně jako u těchto lívanců pečených v troubě s tím rozdílem, že vybranou zeleninu nejprve uvařte v páře (ne ve vodě, aby v ní nezůstalo příliš mnoho vody). Karbanátky pečené v troubě, ať už s masem nebo zeleninou, jsou chutné a určitě potěší i vás!


    • Zdieľaj:
  • 0
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Čo čítajú ostatní

Nejužitečnější rady a tipy pro duševní a fyzické zdraví
LIFESTYLE

Nejužitečnější rady a tipy pro duševní a fyzické zdraví

  • 0
  • 17.07.2022
Česko-Slovenské setkání Gerneticienne 2022
KRÁSA

Česko-Slovenské setkání Gerneticienne 2022

  • 0
  • 17.06.2022
Účinek vitaminu C na pokožku: Proč a jak by měla být pokožka pravidelně doplňována?
KRÁSA

Účinek vitaminu C na pokožku: Proč a jak by měla být pokožka pravidelně doplňována?

  • 0
  • 22.07.2022