Budeme potřebovat:
PATH:
- 500 g hladké mouky
- 2,5 dcl mléka
- 2 lžičky krystalového cukru
- 2 lžičky soli
- 0,5 dcl oleje
- ½ kostky droždí
DESKA
- 125 g másla (Hera nebo jiný tuk)
- 5-6 stroužků česneku
- 50 g sýra
- malá lžička soli
Postup:
1. Nejprve si připravte kvásek. Zahřejte mléko, přidejte cukr a rozdrobte droždí. Nechte ji 10-15 minut bobtnat. Do velké mísy dejte mouku (asi 3 lžíce si dejte stranou), sůl, olej a pak vzešlý kvásek. Promíchejte lžící nebo naběračkou a dejte zpracovat do kuchyňského robotu.
Zdroj: Shutterstock®
2. Do těsta postupně přidávejte mouku a přidejte zbytek mléka, případně i více. Když je těsto dobře vypracované, poprašte ho moukou, přikryjte utěrkou a nechte ho na teplém místě hodinu kynout.
Doporučujeme: Tip na snídani.
Zdroj: Shutterstock®
3. Mezitím si připravte náplň. Máslo nebo Heru nechte změknout, můžete je na několik sekund ohřát v mikrovlnné troubě. Nesmí se však rozpustit, pouze změknout, aby se krém dal dobře promíchat. Česnek očistěte a prolisujte do tuku, osolte. Nastrouhejte sýr a přidejte ho do náplně.
Doporučujeme: Recept.
Zdroj: Shutterstock®
4. Těsto přeneseme na prkénko a rozdělíme na 2 části. První část těsta rozválejte na obdélník, potřete polovinou náplně a zabalte. Nakrájejte je na trojúhelníky. Kousky položte na plech vyložený pečicím papírem, potřete žloutkem a posypte sezamem. Pečte při 200 °C asi 15-20 minut.
Doporučujeme: Chutné recepty.
Zdroj: Shutterstock®
Šneky necháme chvíli vychladnout a pak si na nich pochutnáváme a hlavně se kontrolujeme, abychom se nepřejedli. Během pečení může dojít k úniku tuku, takže i když použijete pečicí papír, budete muset pečicí plechy umýt.
Přesto doufám, že tento recept vyzkoušíte. Přeji vám dobrou chuť!
Zdroj: Shutterstock®
Barbora Vizváryová