Recept na domácí česnekovo-sýrové šneky

Budeme potřebovat:

PATH:

  • 500 g hladké mouky
  • 2,5 dcl mléka
  • 2 lžičky krystalového cukru
  • 2 lžičky soli
  • 0,5 dcl oleje
  • ½ kostky droždí

DESKA

  • 125 g másla (Hera nebo jiný tuk)
  • 5-6 stroužků česneku
  • 50 g sýra
  • malá lžička soli

Postup:

1. Nejprve si připravte kvásek. Zahřejte mléko, přidejte cukr a rozdrobte droždí. Nechte ji 10-15 minut bobtnat. Do velké mísy dejte mouku (asi 3 lžíce si dejte stranou), sůl, olej a pak vzešlý kvásek. Promíchejte lžící nebo naběračkou a dejte zpracovat do kuchyňského robotu.

2. Do těsta postupně přidávejte mouku a přidejte zbytek mléka, případně i více. Když je těsto dobře vypracované, poprašte ho moukou, přikryjte utěrkou a nechte ho na teplém místě hodinu kynout.

 

Doporučujeme: Tip na snídani.

3. Mezitím si připravte náplň. Máslo nebo Heru nechte změknout, můžete je na několik sekund ohřát v mikrovlnné troubě. Nesmí se však rozpustit, pouze změknout, aby se krém dal dobře promíchat. Česnek očistěte a prolisujte do tuku, osolte. Nastrouhejte sýr a přidejte ho do náplně.

 

Doporučujeme: Recept.

 

4. Těsto přeneseme na prkénko a rozdělíme na 2 části. První část těsta rozválejte na obdélník, potřete polovinou náplně a zabalte. Nakrájejte je na trojúhelníky. Kousky položte na plech vyložený pečicím papírem, potřete žloutkem a posypte sezamem. Pečte při 200 °C asi 15-20 minut.

Doporučujeme: Chutné recepty.

Šneky necháme chvíli vychladnout a pak si na nich pochutnáváme a hlavně se kontrolujeme, abychom se nepřejedli. Během pečení může dojít k úniku tuku, takže i když použijete pečicí papír, budete muset pečicí plechy umýt.

Přesto doufám, že tento recept vyzkoušíte. Přeji vám dobrou chuť!

Zdroj foto:

Barbora Vizváryová

0 komentárov

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE