Co pomáhá na křečové žíly? To je první pomoc, kterou je třeba znát!

Křečové žíly představují estetický problém, který dělá vrásky na čele každé ženě. Avšak měli byste vědět, že nejde jen o estetický problém. I když zpočátku nemusí způsobovat žádné problémy, časem mohou přispět k rozvoji vážnějších onemocnění.

Pokud je neléčíte, tak kromě pocitu těžkých nohou a občasných křečí v nich, mohou způsobit zánět žil, trombózu a mohou přispět k vzniku chronické žilní nedostatečnosti. Co je nespravedlivé, tak statistiky tvrdí, že křečové žíly postihují 3-krát častěji ženy než muže. Tvoří se především na nohách a způsobují otok, bolest a časem jsou více viditelné.

Na druhé straně se říká, že křečové žíly jsou dědičné a vrozené. Vrozené bývá obvykle oslabení stěny žil či nesprávné fungování chlopní. Na každý problém však existuje řešení. V tomto případě jde o babiččin recept, který je léty ověřený a osvědčil se už u nejedné z nás.

Proč vznikají křečové žíly?

Nejprve se podívejme na to, co je vlastně příčinou křečových žil. Křečové žíly vznikají v důsledku slabých nebo poškozených chlopní v žilách. Normálně žíly mají jednosměrné chlopně, které zabraňují zpětnému toku krve a pomáhají ji vracet zpět k srdci. Když tyto chlopně selhávají nebo jsou oslabené, krev se může začít hromadit v žilách, což způsobuje jejich rozšíření.

Existuje několik faktorů, které mohou přispět k vzniku křečových žil, včetně:

  • genetické predispozice,
  • vyššího věku,
  • ženského pohlaví,
  • těhotenství,
  • sedavého zaměstnání,
  • dlouhého stání,
  • nadváhy a obezity,
  • nedostatku pohybu,
  • kouření.

Doporučujeme: Infralampa a jej skvělé léčebné účinky, které musíš znát!

jak odstranit křečové žíly

Zdroj: Depositphotos

Co pomáhá na křeče v nohách a křečové žíly?

Lékaři doporučují různé mastičky, které zmírňují pocit unavených nohou, bolest a přispívají k lepšímu pocitu. Díky mastičkám mohou být vaše nohy „lehčí“ a v noci vás nemusí trápit křeče v nohách.

Na křeče v nohách je skvělá i kopřiva, kterou naše babičky využívají na mnoho různých způsobů. Z kopřivy je skvělý čaj, který je fantastický pro zdraví. Využívá se i na léčbu různých kožních problémů a, samozřejmě, i na léčbu křečových žil, kde je ideální sáhnout především po kopřivové mastičce.

TOP přírodní pomoc – bylinná mast proti křečovým žilám

Jak jsme tedy psali, proti křečovým žilám jsou účinné mastičky, které si dokonce můžete i doma vyrobit. Na kopřivovou mastičku proti křečovým žilám tak budete potřebovat 5 kopečkovitých lžic najemno nakrájených listů kopřivy a 100 gramů vepřového tuku.

Do rozpuštěného vepřového tuku přimícháme nakrájenou kopřivu a dáme vařit nad párou. Když se vám vytvoří kašovitá konzistence, tak můžete mast přelít do skleničky, nechat vychladnout a používat na očištěnou pokožku.

Druhou variantou je použití kokosového oleje namísto vepřového tuku. Na 250 gramů kokosového oleje budete potřebovat přibližně 3 hrsti listů kopřivy. Kokosový olej dejte rozpustit, přidejte kopřivu a nechte bublat 3 hodiny. Nechte alespoň den vychladnout a můžete kopřivovou mast používat. Případně ji můžete opět rozpustit a přecedít přes gázu.

Doporučujeme: Tyto jsou TOP trvanlivé potraviny vhodné na cesty i do zásob!

kopřivová mast,  kopřiva

Zdroj: Depositphotos

Na co je ještě dobrá kopřiva?

Jaké jsou další zdravotní výhody kopřivy? Sbírat kopřivu se opravdu vyplatí. Využívá se kopřivový čaj, kopřivový olej či kopřivová koupel, tinktury a další. Tato rostlina se již dlouho používá v tradiční medicíně a dokonce různé výzkumy potvrdily několik jejích potenciálních terapeutických účinků.

Kopřiva má silné protizánětlivé vlastnosti, díky čemuž je užitečná při léčbě artritidy a jiných zánětlivých onemocnění. Extrakt z kopřivy může pomoci zmírnit příznaky alergie, jako jsou kýchání, ucpaný nos a svědění očí, díky její schopnosti inhibovat uvolňování histaminu.

Další účinky kopřivy:

  • Kopřiva se často používá na léčbu symptomů zvětšené prostaty (benigní hyperplazie prostaty). Může pomoci při problémech s močením způsobených zvětšenou prostatou.
  • Kopřiva může pomoci při zlepšování krevního oběhu a může mít i mírný účinek na snižování krevního tlaku.
  • Diuretické vlastnosti kopřivy pomáhají podporovat detoxikaci a mohou přispět k odstraňování toxinů z těla močí.
  • Lokální aplikace kopřivy se používá na stimulaci růstu vlasů a může pomáhat při léčbě lupů a mastné pokožky.
  • Díky svému obsahu vitamínů, minerálů a fytonutrientů může kopřiva posílit imunitní systém a podporovat celkové zdraví.
  • Některé studie naznačují, že kopřiva může pomoci při regulaci hladiny cukru v krvi, což je užitečné pro lidi s diabetem typu 2.
0 komentárov

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE