Jak se zbavit uřknutí? Vyzkoušejte jednoduché babiččiny recepty a účinné rady.

Každý z nás už slyšel o uřknutí. A možná jste ho i zažili na vlastní kůži. Uřknutí má více podob, díky němuž dokonce můžete trpět. Uřknutí nám odebírá energii a životní sílu, takže to není nic příjemného.

Starověcí Římané nosili proti uřknutí různé amulety, odplivávali si nebo dělali gesto známé jako "velký kulový". Někde házeli rozpálené uhlí do vody, omyli se vodou z pramenů považovaných za magické, pokropili se posvěcenou vodou nebo nosili na sobě něco červené barvy, aby odpuzovali okouzlený pohled. Lidé také věřili, že proti uřknutí pomáhají modlitby, různé podivné rituály nebo nošení amuletů s obrazem oka.

Stalo se vám už, že vás někdo proklínal a uhranul? Jak se chránit před uřknutím? Jaká je účinná prevence a kterými ověřenými způsoby se můžete chránit před negativními energiemi?

Nepřehlédněte: 3 znamení horoskopu s oslabenou imunitou: Na co si dát pozor

Kdo je ohrožen uřknutím?

Pod uřknutím nebo prokletím se rozumí dlouhý, upřený, pronikavý nebo i nenávistný pohled. Osoba skrze něj šíří negativní emoce - žárlivost, závist nebo hněv.

Nejčastěji se to dotýká lidí s oslabenou imunitou, starších lidí a malých dětí nebo citlivějších osob.

Podle starší generace mohli být uřknuti i lidé i dobytek. Kdo dokáže uřknout? Jsou to lidé, kteří v sobě uchovávají závist, nenávist nebo hněv vůči konkrétní osobě nebo vůči lidem obecně. Svoji zlobu soustředí do zlého pohledu a za využití magie slova či doteku dokáží uřknout člověka.

Negativní energie a její síla

Uhrančivý pohled není vhodné podceňovat. Nemusí vždy jít o záměrnou kletbu. K určitému stavu může dojít úplnou náhodou, třeba od cizí osoby. Stačí, že na vás pohlédne a v jejím myšlení se zjeví alespoň špetka závisti. Osoby s "silnými" pronikavými očima (zejména hnědýma očima) mohou nevědomky disponovat touto schopností.

Projevy, které doprovázejí uhrančivý pohled, příznaky uhranutí

  • neutišitelný pláč dítěte
  • silná bolest hlavy
  • zhoršení spánku, noční můry
  • závratě
  • pocit na zvracení
  • nechuť k jídlu
  • padání věcí z rukou
  • únava
  • průjem

Jak se chránit před uhranutím? Existuje několik způsobů:

Jak se chránit před negativní energií a uřknutím? Jakými osvědčenými postupy lze odvrátit uřknutí či prokletí? Jak předcházet uřknutí? Energetické blokády, negativní energie - existuje několik způsobů, jak se zbavit uřknutí.

Zápalky a voda

Mezi nejznámější formy „první pomoci“ proti uhrančení patří „zápalková voda“. Do mísy se studenou vodou vhoďte 9 ohřátých zápalek (tak, aby voda zhasla plameny), naši předkové při takovémto postupu často odříkávali i nějaká ta kouzelná slovíčka, touto vodou se poté mělo potřít čelo, případně se z ní i trochu napít. Podobně můžete experimentovat i s uhlíky.

Někdo může tento trik znát i trochu jinak. Nejprve se zápalka přeškrtně a nechá se hořet až do té doby, než je bezpečné pro naše prsty (pozor, abyste se neopálili). Následně se zápalka, která byla uhrančivou osobou odfoukne a ponoří se do vody. Pokud odpadlý uhlík z zápalky klesne na dno, znamená to, že se vám stalo „z očí“.

Takto to opakujte se všemi 9 zápalkami. Následně do vody namočte prst a udělejte křížek na čele, očích a zápěstích uhrančené osoby. Následně by se osoba, které se to stalo z očí, měla ze sklenice třikrát napít. Na závěr se otočte zády k umyvadlu a vodu vylejte. Sklenici nechte obrácenou dnem nahoru po dobu několika hodin.

Podívej se také: Nejužitečnější rady a tipy pro duševní a fyzické zdraví

Červený náramek proti uřknutí

Zdroj: Depositphotos

Osvedčenými postupy jsou také: Ochranný amulet, ochranný talisman - červený náramek.

Červená barva je symbolem síly a je odpuzovačem negativní energie, a tak chrání před negativními vlivy a zlými lidmi. Tradiční význam červené barvy sa datuje do předkřesťanské doby. Dříve byla novorozencům na ruku přivazována jednoduchá červená stužka, která je měla chránit před uhrančivým pohledem až do křtu. Tento zvyk se předával z generace na generaci.

V současné době jsou velmi populární červené náramky nazývané Kabbalah, které jsou nejen módním doplňkem, ale nosí se především proti uhrančení. Matky zase pro ochranu dětí přivazují na kočárek červené stuhy nebo mašle.

Oslovení od uhrančení - spodní prádlo a plenka

Ještě zvláštnější je první pomoc, kdy byste měli použít své spodní prádlo a utřít si s ním tvář. Pomoci by mělo i navlhčení části oblečení slinami nebo močí a potření tváře postiženého. U malých dětí se často používá počuraná plenka.

Jak se chránit před uřknutím? Energetické svíčky proti uřknutí vám pomohou.

"Prokletí pohledem" nebo uhranutí je působeno negativní energií, jak jsme již zmínili výše. Očistěte se od ní pomocí svíček. Energetické svíčky jsou svíčky, které při hoření působí na své okolí. Jejich energie blokuje veškeré negativní myšlenky, slova, kletby a vlivy použité proti vaší osobě. Dokonce chrání i před těžkým ovlivňováním a kletbami.

 

Sůl proti uhranutí

Zdroj: Depositphotos

Pokud vás někdo proklel a uhranul, očistěte se pomocí soli.

Sůl není pouze nezbytnou přísadou v kuchyni, ale také nás dokáže ochránit před zlem. Sůl může vyčistit člověka od kletby a těžkých emocí. Můžete ji využít k očištění sebe sama, ale je vhodná také k očištění prostoru.

Očistná koupel proti uhranutí - využijte sílu bylinek

Věděli jste, že i bylinky mohou být užitečné při uhranutí? Sílu bylinek a jejich účinky znali naši předkové již odpradávna v různých podobách.

Za nejúčinnější se považuje rostlina jitrocel (latinsky Stachys). Nejlépe uděláte, pokud ji přidáte do koupele. Pokud je člověk uhranutý, na hladině vody se vytvoří hlenovité sraženiny husté konzistence.

Často se používá i rituál s bílou šalvějí, kterou se vykouří prostory nebo se vykouří postižená osoba. Podle některých může pomoci i repičkový čaj, kterým si po vylouhování potřete tvář.

 

Bylinková koupel proti uhranutí

Zdroj: Depositphotos

Účinná prevence proti uhranutí - ověřené rady

Chystáte se do společnosti? Přijde k vám návštěva, která je zvědavá na vaše miminko? Oblečte si nebo svému novorozenci ponožku či jinou část oděvu naruby. Tento trik by měl chránit před negativními pohledy a uhranutím.

 

0 komentárov

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE