Účinek vitaminu C na pokožku: Proč a jak by měla být pokožka pravidelně doplňována?

Vitamin C je jednou ze složek, které vědci nejčastěji podrobují různým studiím. Je to osvědčená složka, která prospívá našemu zdraví a zejména imunitnímu systému, který podporuje. Neměli bychom však zapomínat, že vitamin C má pozitivní vliv i na naši pleť. Je to ve vodě rozpustný antioxidant, který je přirozenou součástí zdravé pokožky. Nachází se ve dvou vrstvách kůže - v epidermis a dermis. Platí také, že čím jsme mladší, tím vyšší je zásoba vitaminu C v naší pokožce. S přibývajícím věkem se však vitamin C přirozeně vyčerpává. Je to způsobeno především negativními faktory, kterým jsme denně vystaveni. Právě UV záření nebo znečištěné prostředí, ve kterém se nacházíme, mohou urychlit úbytek vitaminu C v pokožce, což může způsobit, že pleť bude vypadat povadlá a bez života.

Naštěstí existuje několik způsobů, jak doplnit vitamin C do pokožky. V první řadě jsou to různá pleťová séra nebo krémy (tedy některé z nich), které však nedokážou proniknout do hlubších vrstev pokožky, kde je vitamín C nejvíce potřeba. Proto mnozí odborníci doporučují doplňovat vitamin C perorálně, tedy zevnitř, prostřednictvím stravy nebo doplňků stravy. Vitamín C tak může snížit poškození pleti a přispět k jejímu mladistvějšímu vzhledu.

Viz také: Soutěž Inca Collagen o pobyt na Maltě: Vezměte kamarády a užijte si to!

vitamín C v potravinách

Zdroj: Shutterstock®

Doporučená denní dávka vitaminu C

Pokud jde o doplnění vitaminu C v těle, mnozí z nás automaticky sahají po doplňcích stravy. Zde však nastává kámen úrazu, protože doplňky stravy obsahují různé množství vitaminu C. Můžeme se tedy setkat s tabletami obsahujícími 100 mg vitaminu C v jedné dávce, ale také 500, 1000, 3000 atd. Lékaři však uvádějí, že pokud jste zdraví, je doporučená denní dávka vitaminu C 50-100 mg. Pokud se nachladíte, můžete si tělo doplnit o trochu více tohoto vitaminu. Internistka Etela Janeková však vysvětluje: "Vitamin C je přirozeným zdrojem, který posiluje obranyschopnost organismu. Tělo vstřebá maximálně 200 až 500 miligramů denně. Nemá smysl užívat vyšší dávky." I když přijmete větší množství tohoto vitaminu, tj. zvolíte doplňky stravy s vyšším obsahem vitaminu, tělo si z něj vezme pouze tolik, kolik potřebuje, a zbytek vyloučí.

Jak vitamin C působí na pokožku?

Úžasné na tomto vitaminu je, že se neomezuje pouze na své antioxidační účinky, které chrání pokožku před poškozením UV zářením. Vitamín C má řadu dalších "léčivých" účinků, díky nimž ho musíte mít ve své lékárničce nebo jím doplnit svůj organismus. Především vitamin C přispívá k "opravě" pokožky. Je to vitamin, který podporuje tvorbu kolagenu a elastinu, jež jsou zodpovědné za pružnost pokožky a její mladistvý vzhled. Dermatologové uvádějí, že kolagen je důležitou složkou, která zabraňuje vzniku jemných vrásek a zabraňuje prohlubování vrásek nebo předčasnému stárnutí.

Vitamin C má ještě jednu skvělou vlastnost, a tou je inhibice tvorby melaninu v pokožce. Přispívá tak k redukci tmavých skvrn na pleti, a tím ke zmírnění hyperpigmentace.

Inca Collagen

Zdroj: Shutterstock®

Kde sehnat vitamin C, když je všude vyprodaný?

Současné šíření koronaviru způsobilo nedostatek ochranných pomůcek, stejně jako dalších potravin nebo výživových doplňků, které si lidé hromadně opatřují. Lékaři však uvádějí, že již 150 gramů citrusových plodů, 170 gramů zelí a další čerstvé ovoce nebo zelenina mohou doplnit doporučenou denní dávku tohoto vitaminu. Protože však v obchodech není dostatek ovoce ani zeleniny, doporučujeme Inca Collagen, který si můžete koupit s nákupem šípkového vitaminu C obsahujícího 500 mg tohoto vitaminu.

Inca Collagen je hydrolyzovaný mořský kolagen, který je prospěšný nejen pro krásu, ale i pro zdraví. Z "kosmetického" hlediska můžeme říci, že bioaktivní mořský kolagen pomáhá snižovat známky předčasného stárnutí (pomáhá redukovat vrásky, pigmentové skvrny a ochablost pleti), pomáhá také hydratovat a posilovat pleť, což bylo prokázáno v několika provedených studiích. Kromě toho může kolagen pomoci zlepšit akné, hojit jizvy po akné nebo zmírnit příznaky atopické pleti. Recenze na Inca Collagen jsou pozitivní, tak to zkuste také!

Pokud chcete i vy podpořit svou krásu, můžete nyní s kódem "KZK" získat slevu 5 € na každou krabičku Inca Collagenu, kterou si zakoupíte v e-shopu Inca Collagen. A protože se přestal vyrábět, dostanete k Inca Collagenu jako dárek vitamin C na posílení imunitního systému.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE