Opalovací mléko nebo olej? Víme, co bude sedět právě vám.

Chránit se před sluncem je nutné, ale jemně bronzová pokožka k létu jednoduše patří. Pokud váháte, který „opalovák“ je ten nejlepší, nechte se inspirovat radami dermospecialistky Veroniky Blahové.

Doba, kdy se kvalita letní dovolené posuzovala podle intenzity opálení, s kterou jste se vrátili od moře či jezera, je naštěstí za námi. Dnes se sice slunce stále považuje za velmi prospěšné z hlediska budování imunity a léčby mnohých onemocnění, ale s délkou pobytu na něm se to rozhodně nedoporučuje přehánět. Do módy se naopak dostává vzhled, nazývaný jako „sluncem políbená“. Dosáhnete ho, pokud se budete chránit opalovacími přípravky a slunit s rozumem. Navíc, takováto barva se vám s velkou pravděpodobností po týdnu neoloupe.

Podívejte se také: Léto na vlně svěžesti a zábavy

sluneční ochrana

Zdroj: Depositphotos

SPOLEHLIVÁ KOSMETIKA

Rozhodli jste se letos hezky a zdravě opálit? Základem úspěchu je – jak správně tušíte – používání ochranných krémů, mlék nebo olejů s dostatečným SPF faktorem. „Opalovací přípravky používáme s cílem chránit se před nežádoucími účinky slunečního záření. Díky nim můžeme z pobytu na slunci vytěžit maximum pozitiv a vyjít z něj s čistým štítem – nepoškozenou pokožkou,“ říká Veronika Blahová, dermospecialistka z lékárny Dr.Max.

Sázejte proto na kvalitní přípravky se spolehlivým složením, které vaši pokožku zbytečně nepodráždí. V lékárně najdete například sluneční kosmetiku EQUILIBRIA, která za nejlepší ingredience považuje ty z přírody. Její tajnou zbraní, kromě účinné kombinace UVA a UVB filtrů, pantenolu a vitaminu E, je extrakt z mořské řasy Laminaria ochroleuca. Ta je účinná zejména v boji se stárnutím kůže, čímž redukuje negativní působení slunce na vaši pleť. Ať už si zvolíte krém, mléko nebo opalovací olej, EQUILIBRIA vyhoví požadavkům té nejnáročnější pokožky. Stačí si jen vybrat, který přípravek bude nejvíce vyhovovat právě vám.

Podívej: Proč se vyplatí pořídit si speciální odličovač očí?

olej na opalování

Zdroj: Depositphotos

SPRÁVNÝ VÝBĚR

Podle odbornice na pokožku, Veroniky Blahové, mají opalovací mléka EQUILIBRIA díky obsahu bambuckého másla výživnější texturu. „Proto jsou vhodné zejména pro lidi se suchší pokožkou - pro ně je toto mléko doslova ideální právě kvůli krémovější textuře a příjemnému pocitu po nanesení,“ vysvětluje odbornice. Pokud máte citlivou pokožku se sklony k podráždění nebo loupaní, vyzkoušejte mléko na opalování pro citlivou pokožku s SPF faktorem 30.

„EQUILIBRIA SPF 50 SUN OIL je alternativa k opalovacímu mléku. S olejem se však pracuje snáze, rychleji se vstřebává a pokožka se po něm krásně leskne,“ dodává dermospecialistka. Navíc, použít ho můžete i na vlasy, čímž je ochráníte před vysušením a třepením. „Oleje a fluidy se snáze roztírají a jsou praktičtější i pro muže. Krémy a mléka zase kůži lépe vyživí,“ upozorňuje na závěr Veronika Blahová. Texturu fotoprotektivního přípravku si vyberte podle vlastních preferencí - důležitější je výška sluneční ochrany, složení a zejména dodržování zásad zdravého opalování. Znáte je?

jak často aplikovat opalovací krém

Zdroj: Depositphotos

Infoblok: SLUNEČNÍ PRAVIDLA

  • Opalovací přípravek byste měli používat denně, i když je právě zataženo nebo trávíte celý den v práci. Myslete hlavně na tvář - UV ochrana, uváděná na vašem makeupu či denním krému, rozhodně nestačí.
  • Vybírejte si kvalitní výrobky s SPF faktorem 30 a 50, určené pro váš typ pleti. Nepoužívejte je po uplynutí expirace, ani pokud byly otevřeny více než 6 měsíců.
  • Žádná ochrana kůže není stoprocentní, opálíte se i s faktorem 50. Ale pokožka se vám neošoupe, nevytvoří se znaménka a opálení v konečném důsledku vydrží mnohem déle.
  • Aplikujte vždy dostatečné množství opalovacího přípravku, což představuje asi 2mg/cm^2 pokožky. Při používání spreje byste si měli na jednu ruku (tedy od ramene po prsty) aplikovat až 12 stříkancí. Pokud použijete příliš málo ochranného krému či oleje, výrazně snížíte jejich účinnost.
  • Natírejte si všechny odkryté části těla. Nezapomeňte, že před sluncem je třeba chránit i nos, uši, krk a spodní část nohou. Speciální oblastí je tvář, dekolt a vrchní část rukou, kde nejčastěji vznikají pigmentové skvrny.
  • Aplikaci opalovacího přípravku opakujte po dvou hodinách, a také po každém koupání, osušení ručníkem, při sportování nebo nadměrném potení.
  • Neslunce se v čase mezi 11:00 a 15:00 hod. Voda vás před sluncem neochrání, naopak, jeho účinky ještě znásobí.
0 komentárov

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE