Sametově matná pokožka na počkání s novým sérem Shine Control od GERnétic

Sametově matná pokožka na počkání s novým sérem Shine Control od GERnétic

Francouzská profesionální kosmetika GERnétic uvádí na trh novinku – matující sérum Shine Control, určené především pro pleť s rozšířenými póry, smíšenou, mastnou a příliš mastnou pleť.

Týdenní kúra v ampulích má za úkol pokožku nejen zmatnit, ale rovněž redukovat viditelnost pórů, vyhladit reliéf kůže a vytvořit na ní dlouhotrvající sametový film. To ocení i uživatelé, které trápí vyšší produkce mazu sezónně, typicky v jarním a letním období.

GERnétic staví na tom, že pro správnou péči je třeba se řídit nejen typem pokožky. Mnohem důležitější je vnímat její aktuální potřeby. Díky řadě vědeckých studií je známo, že problémy smíšené a více se mastící pokožky nabývají na intenzitě a jsou četnější právě během slunečné a teplé části roku.

„Launch novinky přichází v období, kdy k nám do salonů pravidelně míří také klientky a klienti s mastnou či problematickou pletí. Jsem proto ráda, že jim nyní můžeme nabídnout další velmi účinný způsob, jak pleti s tímto nepříjemným stavem pomoci,“ uvádí Ing. Andrea Trčková, výkonná ředitelka zastoupení GERnétic pro český a slovenský trh.

Mastná pleť je mnohem náchylnější k tvorbě nedokonalostí. Pro mnohé je zdrojem starostí, nižšího sebevědomí a pocitu nižší sebehodnoty. Přitom s jarem začíná další sezóna společenských událostí, setkávání a oslav, kdy si lidé přejí vystupovat se sebedůvěrou a chtějí si vychutnat naplno společenský život. Proto je důležité obtíže začít řešit co nejdříve a zbytečně neexperimentovat.

„Jakmile se mastná pleť a vše co s ní souvisí objeví, lidé znejistí. Až úzkostlivě se snaží problém řešit. Mastná i smíšená pleť však vyžadují specifický přístup, a proto je vždy vhodnější se obrátit na profesionála, který provede diagnostiku a zvolí optimální program péče. Je to lepší postup než pokožku trápit nejrůznějšími přípravky, nadměrně ji přesušovat a dráždit, což ve výsledku může vést k rapidnímu zhoršení stavu,“ zdůrazňuje Alena Kimlová, hlavní firemní kosmetička a školitelka GERnétic.

Proč se pleť více mastí

Kožní maz hraje klíčovou roli v zachování integrity hydrolipidového filmu na povrchu kůže. Tím pomáhá udržovat pokožku hydratovanou, vláčnou a chráněnou. Sebum se vytváří v mazových žlázách, které nejsou rovnoměrně rozmístěny po celém těle ani tváři. Nejvíce se jich koncentruje v oblasti brady, křídel nosu a čela. Tato trojice tvoří tzv. T-zónu. Maz se na povrch kůže dostává ústím mazových žláz v pórech.

Někdy se může stát, že dochází k jeho nadprodukci. Tento jev se nazývá hyperseborea a může vést k řadě nepříjemných stavů: příliš lesklá pleť, silně rozšířené a ucpané póry, komedony (černé tečky) vedoucí dokonce k tvorbě pupínků, papulek a pustulek.

„Příčiny nadprodukce kožního mazu mohou být různé. Mezi vnitřní faktory patří především genetické predispozice a aktivita hormonů. Za ty vnější lze označit stres, sluneční záření a teplo, stravu obsahující příliš mnoho cukrů. Na hyperseboree se mohou podílet i nevhodně vybrané kosmetické přípravky,“ vysvětluje Alena Kimlová.

Mastná a smíšená pokožka představují dva typy pleti. První z nich je mastnější po celé ploše obličeje a vyšší produkce mazu se odehrává ve střední části tváře. Smíšená pleť je ale komplikovanější. Mastná a lesklá bývá zejména T-zóna, ovšem tváře mohou být buď normální nebo dokonce až suché. Proto si žádá mnohem cílenější péči.

Doporučujeme: Cold Cream Mousse od GERnétic: Návyková novinka pro suchou, křehkou a atopickou pokožku s hedvábně lehkou texturou

sérum Shine Control

Zdroj: GERnétic

Novinka SHINE CONTROL

Vysoce účinné sérum ve skleněných ampulkách je určeno pro pokožku s rozšířenými póry a pro smíšenou, mastnou a velmi mastnou pokožku. Má okamžitý adstringentní a matující efekt a hluboce reguluje produkci kožního mazu. Po aplikaci uživatelé pocítí příjemný vjem svěžesti a čistoty.

Pokožka získává dlouhotrvající sametově matný vzhled. Póry jsou viditelně stažené, opticky menší, textura pleti je jemnější a hladší. Vedle toho Shine Control omezuje výskyt kožních nedokonalostí – komedonů, pupínků, papulek a pustulek.

Hlavními aktivními složkami Shine Control jsou:

  • Mořský cukr – pohlcuje kožní maz a vyrovnává jeho produkci,
  • extrakt z listů Čajovníku australského– pomáhá pleť pročistit, má antibakteriální a protizánětlivé vlastnosti, které redukují nedokonalosti a zamezují jejich opětovné tvorbě,
  • účinné látky z kůry Vrby bílé – jsou známé svými adstringentními vlastnostmi, stahují póry, tonizují pokožku a cílí na vyrovnání mechanismů, které zapříčiňují hyperseboreu.

Vůni séra lze vnímat jako svěží zelené tóny, s akordy Čajovníku australského, pryskyřice, mechu a mlází. Tato kompozice pozvedá náladu a osvěžuje.

Nejen ženy trápí mastnější pleť se sklonem k nedokonalostem. Mužská pokožka bývá přirozeně mastnější vzhledem k vyšší produkcí hormonu testosteronu. Ampule Shine Control odpovídají dokonale potřebám i této pleti.

„Očekáváme, že se sérum stane běžnou součástí rutiny péče o mužskou pleť, a to nejen v pubertě a mladé dospělosti, kdy je ovlivněna hormonálními změnami, ale i v pozdějších fázích života, kdy trápí řadu mužů mastná pleť z různých příčin,“ představuje další segment zákazníků Alena Kimlová.

Ampulky Shine Control lze použít několika způsoby:

  • Rychlá SOS záchrana, když potřebujeme dosáhnout okamžitého stažení pórů a zjemnění pleti.  Aplikujeme na vyčištěnou pleť před nanesením dalších specifických přípravků.
  • V případě silně promaštěné pleti ampulky využíváme jako 7denní kúru. Po očištění pleti naneseme ráno jemnými tahy polovinu jedné ampulky Shine Control na celý obličej a zejména na T-zónu. Poté naneseme další obvyklé krémy. Druhou polovinu ampulky aplikujeme večer před použitím specifických přípravků a nočního regeneračního krému.
  • Matující kúru lze podle potřeby kdykoliv opakovat.
  • Po použití Shine Control není doporučen pobyt na sluníčku a je nanejvýš vhodné používat krém s vyšším SPF.

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní