Velikonoční pohoštění

Přece jen klasická velikonoční jídla má doma většina z nás. Pokud patříte k těm nerozhodným, můžete připravit netradiční velikonoční menu, nebo nějaké ty jednohubky a syté předkrmy.

Během Veliké noci se v mnoha domácnostech kličky na dveřích podávají desítky hostů. Navštěvují se celé rodiny, přátelé, sousedé, i kolegové. Kromě klasického salátu, šunky, klobásek, vajíček, křenu a červené řepy, mnohé hospodyňky spekulují nad tím, čím hosty pohostit. Přece jen klasická velikonoční jídla má doma většina z nás.

Pokud patříte k těm nerozhodným, můžete připravit netradiční velikonoční menu, nebo nějaké ty jednohubky a syté předkrmy. Jejich výhodou je, že příprava je rychlá a jednoduchá, a tedy i v případě velikonočního překvapení budete během pár minut kouzelnou paní domácí.

Jahodové krekry

velikonoční pohoštění

Zdroj: Depositphotos

Ingredience: čerstvé jahody, krekry (sušenky), bílý jogurt, moučkový cukr

Postup: Jogurt vyšlehejte podle chuti s cukrem (pokud sladké moc nemusíte, cukr úplně vynechejte). Jahody umyjte, očistěte, na krekry naskládejte vrstvu jogurtu a na vrch jahody. Uložte na tácy a podávejte.

Sýrový dip s jablky

Velikonoční pohoštění

Zdroj: Depositphotos

Ingredience: měkký sýr, tvaroh, hnědý cukr, jablečný džus, červené jablko, vlašské ořechy, skořicový cukr, sušenky

Postup: Sýr vyšlehejte s tvarohem, ochuťte hnědým a skořicovým cukrem, aby byla směs hladší, přilejte trochu džusu. Do dipu vmíchejte nasekané jablko a ořechy a podávejte se sušenkami.

Fazolový dip

Velikonoční pohoštění

Zdroj: Depositphotos

Ingredience: bílá fazole, olivový olej, citronová šťáva, česnek, jarní cibulka, sůl, mletá červená paprika, krekry

Postup: Fazole z konzervy (případně uvařenou do měkka) rozmixujte, přidejte prolisovaný česnek, ideálně 4 stroužky. Olivový olej, citronovou šťávu, ochutnejte solí a kořením. Podávejte ozdobené jarní cibulkou a pečivem, nebo krekry.

Plněné košíčky

Velikonoční pohoštění

Zdroj: Depositphotos

Ingredience: bageta, čerstvé špenátové listy, máslo, česnek, sůl, šunka, parmezán

Postup: Z pečiva si vyrobte košíčky (případně z listového těsta vytvořte vlastní). Špenát poduste spolu s nakrájeným česnekem na másle, osolte. Pečivo vystelte šunkou, naplňte špenátem a ozdobte strouhaným parmezánem.

Pokud máte o něco více času, připravte svým blízkým také SLADKÉ VELIKONOČNÍ POCHOUTKY.

A co by nemělo chybět na vašem velikonočním stole?

0 komentárov

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE