4 cviky - 5 minut denně, které vás zbaví tuku v podpaží a na zádech

Všechny tyto cviky se cvičí ve stoje. Můžete je cvičit s náčiním jako jsou lehčí ruční činky nebo s elastickou gumou. Ty přidají trochu obtížnosti při cvičení. Cviky se však dají cvičit i bez náčiní. Musíte si sama zvážit, kolik zvládnete. Z obou videí jsme pro vás vybrali 4 námi ověřené cviky. No, samozřejmě, klidně přidejte i ty ostatní, pokud máte chuť na sobě pořádně zapracovat. No hlavně si cvičení pořádně užijte :)

1. Cvik - Simulace plavání

Od klasického plavání se tento cvik liší tím, že nejsme ve vodě. Kromě toho však neděláme klasický kruhový pohyb rukama. Ruce nejprve předpažte před sebou a následně je rozpažte. Poté ruce pokrčte v loktech a přitáhněte k sobě. V této pozici se snažte tlačit ramena k sobě. Všechno to dělejte tak, abyste měli svaly na rukou napjaté. Pokud je tento cvik pro vás jednoduchý, vezměte si činky. Opakujte 6-krát ve třech sériích.

 

2. Cvik - Roztažení rukou s gumou

Tento cvik se nejlépe cvičí s odporovou gumou (expandérem). Vezměte tahací gumu do rukou. Ty by měly být ideálně od sebe 30-40 cm. Pokud si chcete cvičení usnadnit, zvětšete rozestup rukou. Naopak pokud ho chcete ztížit, dejte ruce blíže k sobě. Ruce předpažte, stůjte vzpřímeně a ruce roztahujte tím, že budete tahat gumu. Tento cvik s gumou je velmi jednoduchý a účinný, protože procvičuje právě tuto inkriminovanou partii nejlépe. Opakujte 10-krát ve třech sériích.

Doporučujeme: Ploché bříško za 3 dny! Vyzkoušejte tuto kompletní dietu.

roztahování rukou gumou - cviky na záda

Zdroj: Depositphotos

3. Cvik - Polibek loktů

Tento cvik na první pohled vypadá, jako byste cvičili na stroji v posilovně. A vy ho můžete cvičit v pohodlí domova. Ruce pokrčte v loktech a v úrovni ramen je mějte před sebou. Následně je rozpažte do stran a zpět. Pro lepší výsledek si opět vezměte činky. Opakujte 10-krát ve třech sériích.

Doporučujeme: Japonská masáž Shiatsu: Zjistěte, jak probíhá a jaké má účinky!

4. Cvik - Vzpínání s gumou nebo ručníkem

Tento cvik je trochu náročnější a doporučujeme si na něj vzít buď tahací gumu nebo ručník. Rozestup mezi rukama by měl být asi 40-50 cm. Ruce následně zvedejte rovnoměrně nad hlavu a zpět ke stehnům. Opakujte 8-krát ve třech sériích.

Takže odteď se můžeme bez výmluv pustit do jarního cvičení. Cviky jsou jednoduché a rychlé, počet opakování a sérií si zvolte sama. Samozřejmě, je třeba zhodnotit vaši fyzickou kondici a podle toho se přizpůsobit. Aby se však dostavily výsledky, je nutné být trpělivou a především cviky vykonávat svědomitě, poctivě a pravidelně – každý den a v pohodlí domova.

A pokud se ptáte, jak na štíhlé ruce, u kterých vám nebude viset kůže, tak kromě výše zmíněných cviků můžete vyzkoušet i další. Při cvičení s vlastní vahou doporučujeme zkusit klasický plank, boční plank nebo kliky.

 

0 komentárov

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE